Nieuws

Microsoft geeft IE-gebruikers beveiligingstips

Microsoft heeft nog geen oplossing voor het beveiligingslek in Internet Explorer, maar biedt gebruikers wel een aantal tips om eventuele besmetting te voorkomen.

Het gaat om een lek in Internet Explorer 7, 8 en 9. Microsoft benadrukt dat er geen gevaar is in Internet Explorer 10. Omdat er nog geen oplossing is, geeft Microsoft een aantal tips om jezelf beter te verweren.

Om te beginnen geldt hier het gewoonlijke advies om een firewall te activeren en je software up-to-date te houden. Zorg dat je de meest recente versie van je antivirus draait en dat je de meest recente Microsoft beveiligingsupdates hebt geïnstalleerd. Vergeet ook niet de software van derde partijen, zoals bijvoorbeeld Java.

[related_article id=”161452″]

Daarnaast kan je ook de Enhanced Mitigation Experience Toolkit van Microsoft installeren. Dat is een hulpprogramma dat eventueel misbruik bemoeilijkt, door obstakels op te zetten die de malware eerst moet zien te omzeilen. Dit biedt geen waterdichte oplossing, maar het maakt misbruik wel heel wat moeilijker.

Een andere mogelijkheid is om de beveiligingsinstellingen van je internet en lokaal intranet in Internet Explorer (Extra > Internetopties > Beveiliging) op “Hoog” te zetten. Hierdoor worden ActiveX-besturingselementen en -invoegtoepassingen geblokkeerd.

Je kan Internet Explorer ook zo instellen, dat je voor elke website eerst moet goedkeuren of de pagina al dan niet ActiveX mag draaien. Daarvoor ga je opnieuw naar de beveiligingsinstellingen in Internet Explorer en kies je voor “Aangepast niveau…”. Zoek naar de ActiveX-elementen en duid het bolletje voor “Vragen” aan.

Het weigeren van ActiveX kan er wel toe leiden dat bepaalde websites niet meer naar behoren werken, maar wanneer je zeker bent dat deze geen malware bevatten, kan je ze altijd nog in de beveiligingsinstellingen aan de lijst “Vertrouwde websites” toevoegen.

Zolang Microsoft het lek niet verhelpt, is overschakelen naar een andere webbrowser natuurlijk de enige echt waterdichte oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business