Nieuws

Duitse deelstaat bindt strijd aan met Facebook

Duitse privacy-autoriteiten dreigen met een boete van 20.000 euro als Facebook de Duitsers niet toelaat om anoniem op het sociale netwerk te registreren.

Duitse privacy-autoriteiten dreigen met een boete van 20.000 euro als Facebook de Duitsers niet toelaat om anoniem op het sociale netwerk te registreren.

The Guardian meldt dat Thilo Weichert, de privacycommissaris van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein, een brief heeft geschreven aan CEO Mark Zuckerberg en het Facebookkantoor in Ierland, met de vraag om het blokkeren van anonieme accounts te stoppen. Weichert dreigt met een boete van 20.000 euro als zijn brief geen gehoor krijgt.

[related_article id=”158578″]

Volgens ULD, de privacywaakhond van Schleswig-Holstein, verplicht Facebook haar gebruikers om met hun echte identiteit aan te melden, en dat is in tegenspraak met de Duitse telemediawet. Die stelt dat de Duitsers het recht hebben om online diensten volledig anoniem te gebruiken, onder een pseudoniem.

“Het is niet acceptabel dat een Amerikaans portaal als Facebook de Duitse wetten rond gegevensbescherming zomaar schendt, zonder tegenstand,” aldus Weichert tegenover The Guardian

Een woordvoerder van Facebook heeft op de aantijgingen gereageerd, en stelt dat het beleid van Facebook volledig conform de Ierse en Europese wetgeving is. “We geloven dat de eisen ongegrond zijn, en een verspilling van het Duitse belastingsgeld.”

In 2011 richtte de ULD zijn pijlen ook al eens op Facebook. Toen verplichtte het alle organisaties uit de deelstaat om hun fanpagina’s van Facebook te verwijderen, en eventuele plug-ins (zoals een Vind-ik-leuk-knop) van hun websites te halen. De privacywaakhond zag dit als een te ver doorgedreven monitoring van gebruikers door Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business