Nieuws

Raspberry Pi al twee miljoen keer verkocht

De Raspberry Pi, de goedkope Linux-pc op creditcardformaat, is al twee miljoen keer over de toonbank gegaan sinds de lancering minder dan twee jaar geleden.

De Raspberry Pi is een groter succes geworden dan de makers zelf ooit hadden gedacht. Eind oktober werd de kaap van twee miljoen verkochte exemplaren overschreden, nog geen twee jaar na de lancering van de kleine Linux-pc.

“Toen we aan dit avontuur zijn begonnen, hadden we niet gedacht dat we ooit zover zouden raken als waar we vandaag staan,” schrijft Liz Upton van de Raspberry Pi Foundation in een blogpost. Bovendien neemt het verkooptempo toe. Het duurde bijna een jaar voor het eerste miljoen, maar slechts acht maanden voor de kaap van twee miljoen verkochte Pi’s.

[related_article id=”152275″]

De Raspberry Pi heeft het formaat van een creditcard en is oorspronkelijk ontworpen als een goedkope, draagbare Linux-pc waarmee kinderen op een makkelijke manier kunnen leren coderen, om zo de volgende generatie programmeurs te inspireren.

Raspberry Pi’s hebben ondertussen de weg gevonden naar verschillende scholen en universiteiten, maar ook tot bij hobbyisten die het kleine computertje voor allerlei projecten inschakelen, van mediacenters, over automatisering, tot zelfs robots. Een Amerikaanse doctoraatsstudent heeft zelfs een supercomputer met Raspberry Pi’s gebouwd en eerder dit jaar brachten we nog een overzicht van acht wonderlijke creaties met de minicomputer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business