Nieuws

Amazon patenteert vliegend distributiecentrum

Amazon vraagt een patent aan voor een vliegend distributiecentrum. Zo'n zeppelin zou bezorgdrones kunnen voorzien van te leveren pakketjes.

Zeppelin

Het idee is om het vliegende distributiecentrum te gebruiken voor gelegenheden waarbij een groot aantal van één soort product ter plaatse moet worden opgeslagen. Nu.nl noemt een voetbalwedstrijd waarbij fans vragen om – al dan niet gekoeld – voedsel en merchandise van hun favoriete voetbalclub.Het distributiecentrum zou gevuld kunnen worden door shuttles, die door Amazon in het patent getekend worden als kleinere zeppelins. De drones bezorgen de producten bij de klanten.

Drones

Amazon werkt al sinds 2013 aan zijn eigen drones, waarvan nu al zeker tien verschillende prototypes ontwikkeld zijn. Deze maand pakte de pure player uit met hun allereerste verzending per drone, hoewel het concept zich nog in een proeffase bevindt. Het bedrijf stuitte op strenge regels van de Amerikaanse overheid voor het bezorgen met drones, waardoor een echte start met dronelevering tot nu toe is uitgebleven. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business