Nieuws, slider

Ikea verkoopt vanaf nu op Amazon

Duizenden producten van Ikea zijn vanaf nu verkrijgbaar via Amazon. In alle landen waar de marktplaats actief is, biedt de woonketen zijn producten online aan.
In onder meer Amerika, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië zijn producten van de Zweedse meubelwinkel te koop op Amazon. Voor het online aanbod werd een selectie van producten gemaakt, van boekenkast Billy tot de iconische, blauwe Frakta-zak. Het is de eerste keer dat de artikelen aangeboden worden via een externe verkoper.

Vroeger

De start komt eerder dan verwacht: eind vorige week kondigde Ikea aan volgend jaar te gaan experimenteren met verkoop via andere webwinkels. Toen werd nog gezegd dat de samenwerking met derde partijen in 2018 van start zou gaan, maar het plan belandde klaarblijkelijk in een stroomversnelling.

Slimme lampen

Dat Ikea voor Amazon kiest om hun waren aan te bieden, is niet gek. De online marktplaats heeft een gevestigde markt wereldwijd, en kan rekenen op heel wat naamsbekendheid. Bovendien werkten Ikea en Amazon al samen rond spraakherkenning. Ikea kondigde even geleden nog aan dat hun slimme verlichting geïntegreerd kan worden met Alexa, Amazons virtuele, stemgebaseerde assistent. Ook Google Assistent, Apple's Siri en HomeKit moeten compatibel zijn met de slimme lichtsystemen. Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws in digital commerce? Like Twinkle België op Facebook! 
  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business