Nieuws, slider

Albert Heijn test supermarkt zonder kassa’s

Albert Heijn gaat Amazon achterna en test tegen het einde 2018 een supermarkt waar klanten niet aan de kassa moeten afrekenen.

Albert Heijn wil eind volgend jaar een test starten met een supermarkt zonder kassa’s. Het project, dat plaatsvindt in één AH to Go-filiaal, zal geen kopie zijn van Amazon’s futuristische supermarkt in Seattle. ‘Wij doen het op onze manier,’ verzekert de supermarktketen.

Topman Wouter Kolk vertelde aan de Telegraaf over de plannen voor de supermarkt, waar klanten volgens de krant niet meer langs een kassa hoeven om producten af te rekenen. Hoe er dan wel betaald kan worden, laat een woordvoerster in het midden: ‘De proef start eind volgend jaar en we weten niet wat de technologie in de tussentijd gaat doen. De ontwikkelingen gaan zo snel’, zegt zij tegen onze Nederlandse collega’s bij Twinkle. ‘De reguliere Albert Heijn-winkels zijn de komende jaren in ieder geval nog niet aan de beurt.’

Zelfscannen bij AH

Momenteel bestaan er drie zelfscanconcepten in de supermarkten van de supermarktketen: de handscanner, scannen met de smartphone (betalen bij een zuil) en ‘Scan & Go’ (betalen bij een zelfscankassa). Mobiel scannen en vervolgens ook met smartphone betalen is nog niet mogelijk. ‘Mobiel betalen wordt inderdaad steeds gangbaarder, dus daar kijken wij zeker naar’, aldus de woordvoerster.

Kritiek op Amazon Go

Amazon test met zijn medewerkers het nieuwe kassaconcept Amazon Go in Seattle, eveneens een supermarkt zonder kassa’s. Wie beschikt over de app kan naar binnen lopen, boodschappen doen en zonder te betalen weer naar buiten lopen. De afrekening vindt achteraf plaats. Het concept kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren, omdat de technologie zou haperen.

https://www.twinkle.be/achtergrond/168171/waarom-amazon-wholefoods-koopt/


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business