Nieuws

Amazon sluipt dichter met nieuw distributiecentrum

Een nieuw distributiecentrum kan de Amazons positie in de lage landen versterken. Het warenhuis komt in Duitsland, net over de Belgische grens.

Amazon komt dichter dan ooit. De e-commercereus heeft plannen ingediend om een nieuw magazijn op te bouwen in Mönchengladbach, een Duitse stad in het westen van het land. Het distributiecentrum wordt gebouwd op een slordige 40 kilometer van de Belgische grens, en amper 20 kilometer van de Nederlandse grens.

De bouwvergunning voor de nieuwe vestiging werd ingediend in de herfst, en werd eind december uiteindelijk goedgekeurd. Dat meldt de Duitse nieuwsblad Rheinische Post. Volgens hun bronnen gaat het om een gebied van 110.000 m², het equivalent van vijftien voetbalvelden. Het distributiecentrum zou een duizendtal nieuwe jobs kunnen opleveren.

Amazon domineert de Duitse markt: het platform was de grootste e-commercespeler met een omzet van ruim 13 miljard euro in 2016. De online gigant is in Duitsland aanwezig met elf distributiecentra. Het nieuwe centrum in Mönchengladbach is echter het eerste dat zo dichtbij de lage landen neerstrijkt. Daarmee is de kans groot dat het centrum een grote rol zal spelen in het bedienen van de Belgische en Nederlandse markt. Een ‘dedicated’ distributiecentrum in België of Nederland komt er voorlopig immers niet.

Sinds kort richt Amazon de pijlen steeds meer op de Nederlandstalige markt: eerst met de vertaling van het Duitse platform, en daarna met de introductie van Amazon Prime in Vlaanderen en Nederland. Niet voor niets, zo blijkt. Ook in de Belgische Twinkle100 veroverde Amazon de titel van grootste online retailer.

Gisteren luidde warenhuisontwikkelaar WDP nog de alarmbel: in België komen er nauwelijks nog distributiecentra bij. In de plaats daarvan kiezen veel online retailers ervoor om hun warenhuis net over de grens te zetten, in Nederland of Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business