Nieuws

Belsimpel gaat officieel Xiaomi-toestellen verkopen, minder grijze import

Xiaomi is flink bezig om het afzetgebied voor zijn producten te vergroten. In Nederland zal dit voorlopig gaan verlopen via Belsimpel en Kruidvat, waar de eerste partij ook in België Xiaomi-sphytoestellen gaat leveren.

Voor wie de afgelopen jaren op zoek was naar Xiaomi-toestellen kon (natuurlijk) terecht bij een van de vele online marktplaatsen zoals eBay, Banggood etc. Daar kwam in de afgelopen jaren ook een lokale partij bij, Belsimpel begon in recente jaren met het verkopen van verschillende Xiaomi-smartphones. Waar het bedrijf zijn toestellen vandaan haalde was aan het begin telkens niet duidelijk, totdat er een kijkje in de keuken gegeven werd: alle Xiaomi-toestellen werden via grijze import beschikbaar gesteld. Daar komt nu verandering in, zo geeft de webwinkel aan in een persbericht – een nieuwe samenwerking met Xiaomi voorziet in minder grijze import en meer voorraden direct vanuit Xiaomi. Het vermoeden van een samenwerking ging een aantal maanden geleden ook al, maar werd nooit bevestigd.

Xiaomi’s Mi Mix 2 was een van de toestellen die al via grijze import bij Belsimpel te verkrijgen was/is.

Het verkrijgen van voorraden direct van Xiaomi heeft volgens Belsimpel een aantal grote voordelen, zo kan het voortaan beter en vooral ook sneller voorzien in voorraden van toestellen. Ook zijn er meer mogelijkheden om een grotere voorraad aan te houden. Ten tweede kan de webwinkel nu betere prijzen gaan hanteren voor Xiaomi-smartphones, voorheen werden toestellen boven de adviesprijs verkocht door hogere kosten bij grijze import – dit zou vooral bij high-end toestellen betere prijzen op gaan leveren, zo blijkt uit antwoorden die Tweakers heeft verkregen van Belsimpel. Overigens worden niet alle Xiaomi-toestellen voortaan officieel aan Belsimpel geleverd, volgens het bedrijf zullen de ‘overige’ toestellen nog altijd via grijze import verkregen worden.

Xiaomi breidt uit in Europa

Het is duidelijk dat Xiaomi flink bezig is om meer grondgebied in Europa onder de Xiaomi vlag te brengen. Eerder waren Spanje, Italië, Polen en recentelijk nog het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Het is onderdeel van de strategie om verder te kunnen groeien – de groei in de thuismarkt van Xiaomi, China, ligt niet in een stijgende lijn, al is het maar vanwege de lage lonen in het land. Overigens gaat Xiaomi het in Nederland niet houden bij een samenwerking met Belsimpel, in mei werd al duidelijk dat het bedrijf ook samen gaat werken met Kruidvat, een dochtermerk van AS Watson. Deze samenwerking lijkt echter niet zo voorspoedig te verlopen, deze week werd bekend dat er nog altijd geen zicht is op wanneer er officieel producten van de Chinese fabrikant bij de Nederlandse winkelketen komen te liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business