Nieuws

Versleutel eenvoudig je e-mails met ProtonMail

Sterke beveiliging invoeren voor je persoonlijk of professioneel e-mailverkeer hoeft geen breinbreker te zijn. ProtonMail biedt een eenvoudige service voor encryptie van je berichten.

De mailapplicatie ProtonMail laat na twee jaar de bètafase achter zich en stelt zijn diensten gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerden. De maildienst voorziet end-to-end versleuteling voor je e-mailverkeer. “Dit maakt het praktisch onmogelijk voor regeringen, of ProtonMail zelf, om toegang te krijgen tot berichten van gebruikers, wat het hoogste niveau van veiligheid en privacy verzekert,” stelt het bedrijf in zijn persmededeling.

ProtonMail komt uit de koker van onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT en van CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek. De softwarefirma heeft ook zijn hoofdkwartier dicht bij de gebouwen van CERN in Zwitserland, een locatie die niet willekeurig gekozen is: hierdoor hebben de Amerikaanse autoriteiten en in het bijzonder de NSA geen grip op het bedrijf.

De toewijding van het bedrijf aan het beschikbaar stellen van hoogwaardige privacy aan iedereen heeft ook zijn schaduwzijde: vorig jaar kwam ProtonMail in het nieuws omdat het de geprefereerde e-mail app was van IS-terroristen. “Spijtig genoeg maakt technologie geen onderscheid tussen goed en slecht, en dezelfde technologie die democratische activisten en dissidenten beschermt, doet dat ook voor terroristen,” liet het bedrijf toen weten.

Tijdens de bètafase kon ProtonMail rekenen op meer dan een miljoen testers. Het bedrijf heeft nu nieuwe apps gelanceerd voor iOS, Android en op het web.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business