Nieuws

Stofzuigermaker Dyson werkt aan elektrische wagen

Wie de naam Dyson hoort, denkt meteen aan stofzuigers. De Britse fabrikant lijkt zijn pijlen echter eveneens op elektrische wagens te richten.

De Britse overheid publiceerde eerder deze week een document waarin te lezen staat dat het subsidies gaat geven aan Dyson voor het ontwikkelen van een nieuwe elektrische wagen met batterij. Dyson zelf weigert zijn interesse in elektrische wagens echter te bevestigen. “We geven nooit commentaar over producten die nog in ontwikkeling zijn,” zei een woordvoerder van Dyson tegen The Guardian.

[related_article id=”178519″]

Kort nadat bekend raakte dat Dyson wel eens aan een elektrische wagen aan het werken kan zijn, werd de sectie uit het document van de overheid verwijderd. “De overheid geeft Dyson tot 16 miljoen pond om het onderzoek en de ontwikkeling van batterijtechnologie op hun site in Malmesbury te ondersteunen,” is al wat er nog te lezen valt in het document.

Aangezien Sir James Dyson, de oprichter van Dyson, in het verleden al met verschillende uitvindingen kwam, zou het niemand verbazen indien het bedrijf met een elektrische wagen op de proppen komt. Dyson ontwikkelde eerder al de Rotork Sea Truck in 1970, een snelle vrachtboot die onder andere door het leger wordt gebruikt. Zijn recentste uitvinding is de stofzuiger zonder zak, welke momenteel in menig huishouden wordt gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business