Microsoft brengt in mei 64-bit ondersteuning voor ARM-laptops

Microsoft heeft laten weten in mei ondersteuning te gaan brengen voor 64-bit applicaties naar laptops gebaseerd op ARM-processoren.

Eind vorig jaar lanceerde Windows in samenwerking met Qualcomm de eerste laptops die gebruik maken van de Qualcomm Snapdragon 835. De Snapdragon 835 zal je mogelijk wel bekend in de oren klinken. Dit was namelijk Qualcomms high-end SoC van 2017 voor in telefoons en tablets. Merken zoals HP en Asus zijn direct hard aan de slag gegaan om Windows-laptops te produceren met deze chip.

32-bit

Er is echter wel een groot nadeel aan het gebruik van de Snapdragon 835, tot nu toe ten minste. De Snapdragon 835 is een ARM-gebaseerde SoC. Dit betekent dat de processor in eerste instantie helemaal geen x86-taken kan verwerken.

Windows heeft echter samen met Qualcomm een emulator ontwikkeld om x86-applicaties toch te laten werken. Het nadeel blijft dat dan enkel 32-bit applicaties gedraaid kunnen worden uit zowel de Microsoft Store als .exe-bestanden.

64-bit

Microsoft heeft nu aan Engadget laten weten dat tijdens de jaarlijks terugkerende Build-ontwikkelaarsconferentie meer nieuws komt over 64-bit applicaties. De conferentie vindt plaats tussen 7 en 9 mei.

Tijdens de conferentie wordt een SDK gelanceerd voor ARM64. Dit moet het in de toekomst mogelijk maken voor ontwikkelaars om 64-bit applicaties werkend te krijgen op de laptops. 64-bit applicaties bieden meestal een prestatiewinst boven 32-bit applicaties, al blijft een potentiële prestatiewinst afhankelijk van de gebruikte processor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business