Vivo komt op 12 juni met de Vivo Apex smartphone

Vivo toonde dit jaar met regelmaat nieuwe technologieën, waaronder de vingerafdrukscanner onder het scherm. Tijdens MWC toonde het bedrijf echter ook al de Vivo Apex randloze smartphone.

In februari kwam Vivo met iets wat de wereld nog nooit had gezien, een telefoon zonder bezels. Soms leek dit wel zo op marketing reders van telefoons, maar zag het echte plaatje er toch anders uit. De Vivo Apex die in februari op de MWC-beurs in Barcelona lag bewees dat het echter ook anders kan. Het ging toen nog om een prototype, Vivo heeft nu echter aangegeven de telefoon daadwerkelijk op de markt te brengen. Tevens is daarbij een advertentie voor het WK naar buiten gebracht waarin de Vivo smartphone relatief kort te zien is.

Vivo Apex

De Vivo Apex kwam tijdens MWC als een complete verassing. Het begon met de vingerafdrukscanner in het beeldscherm, en tevens het randloze beeldscherm. De vingerafdrukscanner in het scherm kwam even later op de markt in de Vivo X20 Plus UD. Nu lijkt het echter tijd voor Vivo om ook het randloze scherm in combinatie met de vingerafdrukscanner te lanceren.

[related_article id=”222167″]

De vingerafdrukscanner is dus al eerder in een productietoestel naar voren gekomen. De vraag is echter hoe Vivo dat gaat implementeren. Tijdens MWC liet het bedrijf immers een scanner zien die over de volledige onderste helft van het scherm werkte. De Vivo X20 Plus UD kreeg echter een scanner mee die op een plek werkte. Tevens is het afwachten hoe snel de techniek van Synaptics die Vivo gebruikt zijn werk kan doen.

Vervolgens is de belangrijkste feature van de telefoon het randloze scherm. Tijdens het MWC liet Vivo een telefoon zien waar bij normaal gebruik ook geen selfiecamera te zien is. Deze kan tevoorschijn getoverd worden door de camera-applicatie te openen. Fysiek omhoog brengen van de cameramodule duurt bij de Vivo Apex zo’n 0.8 seconde.

Lancering

De lancering van de Vivo Apex vindt plaats op 12 juni in Shanghai. Wat het bedrijf precies gaat laten zien, en wat de verdere specificaties van de telefoon zijn is vooralsnog onbekend. Daar draait het echter ook niet volledig om bij deze telefoon, het bedrijf wilt immers meer kunnen laten zien welke technologieën er hedendaags mogelijk zijn.

Van concurrentie heeft de Vivo Apex in zijn segment weinig tot geen last, er zijn tot op heden namelijk nog maar weinig toestellen met vergelijkbare technologieën. Wel heeft Lenovo aangekondigd in juni met de Lenovo Z5 te komen, wat volgens Lenovo tevens een randloos toestel is. Hoe dit toestel eruit zal gaan zien blijft echter onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business