Nieuws

Lenovo brengt Z5 GT uit: een ‘slider telefoon’ met 12 GB RAM en een Snapdragon 855 SoC

Qualcomm heeft tijdens zijn Tech Summit recentelijk de Snapdragon 855 SoC aangekondigd, de Lenovo Z5 GT zal nu de eerste telefoon zijn om daar gebruik van te maken, naast dat er keuze is uit 6, 8, of 12 GB RAM-geheugen.

Lenovo heeft eerder dit jaar de Z5 Pro uitgebracht, het eerste toestel van de Chinese fabrikant dat haast randloos is, door middel van een slider-mechanisme. Het bedrijf komt nu met een opvolger, het lijkt erop dat het bedrijf bijna niks aan het uiterlijk van de smartphone heeft gewijzigd. In plaats daarvan kiest het er juist voor om de interne specificaties een boost te geven, zo zal het de eerste smartphone zijn die 12 GB RAM-geheugen krijgt, naast dat de Lenovo Z5 GT zal beschikken over de nieuwste processor van de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm, de Snapdragon 855 SoC – het topmodel van Qualcomm voor 2019. Opvallend is dat het toestel al in januari zal verschijnen, voordat Samsung zelfs maar de kans heeft gehad om een toestel met de SoC (System on a Chip) te lanceren.

In de basis bestaat de Lenovo Z5 GT uit 6 of 8 GB RAM-geheugen met 12 of 256 GB interne opslag, maar daar blijft het met de Lenovo Z5 GT dus niet bij. Voortaan is er namelijk een variant met 12 GB RAM-geheugen verkrijgen, naast dat het bedrijf 12 GB RAM-geheugen levert, is er ook nog 512 GB interne opslag aanwezig. Om alles van stroom te voorzien is er een 3.350mAh-batterij aanwezig – dus ook aan het 6,39-inch AMOLED-paneel van de Lenovo Z5 GT. Het scherm is vrijwel randloos en bevat dan ook geen notch om sensoren in te kunnen verwerken. In plaats daarvan kiest Lenovo voor een slider-mechanisme, een beetje nostalgisch is het wel.

Qualcomm Snapdragon 855 SoC

Haast alle specificaties uit de Lenovo Z5 GT komen overeen met de Z5 Pro die eerder al verscheen, met uitzondering van het RAM-geheugen en de SoC. Vooral de SoC maakt de telefoon interessant, het is namelijk de eerste telefoon uit het gamma voor 2019 – er zijn op het moment van schrijven nog geen andere telefoons aangekondigd met de SoC’s van Samsung of Qualcomm voor 2019. De Snapdragon 855 biedt in zijn totaliteit acht rekenkernen, waarvan vier kernen uit de ARM Cortex-A76 familie komen, drie van deze kernen draaien op 2,42 GHz, terwijl de laatste kern op 2,84 GHz draait. Ook zijn er vier Cortex-A55 kernen met een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz. Qualcomm geeft zelf aan dat alle rekenkernen bij elkaar een snelheidsverbetering van 45 procent moeten opleveren, ten opzichte van de kernen in de Snapdragon 845.

De Lenovo Z5 GT zal vermoedelijk nooit in Europa verschijnen – Lenovo brengt al jaren geen smartphones meer uit buiten China. Wel is Lenovo-submerk Motorola actief in Europa, al is het nog maar de vraag of Motorola ooit zo’n high-end smartphone uit gaat brengen, de Moto Z3 Play, een midrange smartphone, was in 2018 het hoogst gepositioneerde model van het merk op de Europese markt. Mocht je de Z5 GT willen importen, in China gaat het toestel in de verkoop voor ongeveer 340 euro voor het model met 6 GB RAM-geheugen en 128 GB interne opslag, voor 12 GB RAM en 512 GB interne opslag mag je je portemonnee nog iets verder legen: dat toestel gaat in de verkoop voor om en bij 550 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business