Samsung Galaxy Tab S5e verliest wifi-verbinding bij ‘verkeerd’ vasthouden

Eigenaren van de Samsung Galaxy Tab S5e melden ernstige problemen te ondervinden met de wifi-stabiliteit. Zelfs vervangende exemplaren lijken het probleem niet op te lossen.

Bij het verschijnen van het nieuws over de S5e, deed de gedachte over de iPhone 4 direct de ronde. Vlak na de onthulling van de smartphone verschenen rapportages van een slecht mobiel bereik. Het antwoord van Apple? ‘You’re holding it wrong’, een grap die jaren naderhand nog altijd wordt gebruikt. Samsung bracht een tijdje terug de Galaxy Tab S5e op de markt – een midrange-variant van de Tab S4. Helaas lijkt het te gaan om een nieuw geval van ‘You’re holding it wrong’. Als de tablet op een specifieke wijze wordt vastgehouden, dan zal de tablet namelijk in enkele seconden het wifi-signaal compleet verliezen. Niet elke Tab S5e verliest echter zijn signaal – sommige eigenaren rapporteren enkel een lagere doorvoersnelheid.

Antennagate Galaxy Tab S5e?

Het is onbekend waar de antennes van de Galaxy Tab S5e precies zijn gelokaliseerd. Toch valt er een vroegtijdige conclusie te trekken: ze zitten in elk geval in de hoeken van de tablet. Gebruikers van de tablet melden dat het probleem zich niet voor lijkt te doen in landschap-modus als de camera zich aan de rechterzijde bevindt. In een video op Instagram is het probleem goed te zien: door het plaatsen van een hand bij de hoeken, zie je meteen dat het signaal (deels) wegvalt. Verplaatst David Waner zijn hand, dan komt het signaal terug.

https://www.instagram.com/p/BxJC_EZgku5/

Op moment van schrijven is er vanuit Samsung nog geen reactie. Het bedrijf is wel bezig met het versturen van nieuwe exemplaren naar eigenaren die last ondervinden van het probleem. Helaas is de kous daarmee niet afgedaan – SamMobile meldt namelijk dat vervangende exemplaren vergelijkbare problemen vertonen. Met deze melding wordt duidelijk dat het niet gaat om enkele exemplaren met de problemen, maar juist om een fout in het hardwaredesign van de tablet. Of Samsung dit op kan lossen zonder een hardware-revisie, is dan ook moeilijk te zeggen. In het geval van Apple bleek een hoesje voor de iPhone 4 (een deel van) de problemen op te lossen.

mobielsamsungSamsung Galaxy Tab S5eTab S5etablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals