Nieuws

Slack wordt groot en zet eerste stapjes op de beurs

Slack had gisterenavond zijn beursdebuut. Een goedkope beursgang die het bedrijf opslag 22 miljard dollar waard maakt.

De Amerikaanse ‘e-mailkiller’ Slack heeft gisterenavond zijn eerste stappen op de beurs gezet. Het bedrijf kan zichzelf vanaf vandaag beursgenoteerd  noemen.

Blockbuster

Slack heeft vanaf vandaag een notering op de Wall Street, de beurs van New York. Volgens Amerikaanse media wordt het nieuwe tech-aandeel als de blockbuster van de techbedrijven beschouwd. De laatste jaren zetten heel wat technologiebedrijven voet op de beurs.

Slack is een communicatie-app die je een beetje kan vergelijken met Facebook Messenger of WhatsApp, maar dan veel uitgebreider en gericht op zakelijke communicatie. Het bedrijf wordt vaak omschreven als de e-mailkiller. Op zich is die naam niet onterecht, maar je kan het wel als een compliment beschouwen. E-mail is in principe een verouderde en logge manier van communiceren. Je moet vaak lang wachten op antwoord of je weet niet of de ontvanger je mail wel ontvangen en/of gelezen heeft. E-mail is ook heel statisch en moeilijk te gebruiken voor snelle communicatie. Deze app speelt daar gretig op in en doet veel bedrijven overschakelen.

Intussen heeft de applicatie zo’n tien miljoen gebruikers waarvan drie miljoen betalende gebruikers. Belangrijk is wel te vermelden dat het bedrijf ‘per gebruiker’ aanrekent en niet per bedrijf. De applicatie is beschikbaar op Android, iOS, macOS en Windows-apparaten. Je kan dus naadloos samenwerken op elk toestel.

‘WORK’

Het nieuwe aandeel heeft de beurscode WORK gekregen. De richtprijs per aandeel lag op 23 euro. Doordat het aandeel rechtstreeks kon aangekocht worden zonder tussenpersonen was de introductie ook goedkoper dan bij andere bedrijven. Intussen werden meer dan 194 miljoen aandelen verkocht.

Daardoor kreeg het bedrijf een beurswaarde van 22 miljard dollar (19 miljard euro). De populaire communicatie-app werd dus in één avond een stuk waardevoller.

De app behaalde overlaatst 10 miljoen wereldwijde gebruikers.

 

Tech op de beurs

Zoals eerder vermeld trekken de laatste jaren meerdere technologiebedrijven naar de beurs. Echter was de laatste beursgang van Uber geen succes. De manier waarop het Amerikaanse Slack naar de beurs is getrokken kan het voor toekomstige nieuwkomers wel interessanter maken. Zo zou Airbnb op termijn ook naar de beurs trekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business