Hints en tips, Nieuws

Todoist introduceert nieuwe weergave: Boards

Net zoals bij Trello kan je taken in Todoist nu onderverdelen in verschillende categorieën volgens de Kanbanmethode en deze weergeven als bord.

Todoist, de toepassing waarin je al je taken en projecten gemakkelijk kan bijhouden, introduceert een nieuwe functie om je productiviteit een boost te geven: Boards. Je verschillende lijsten met to-do’s kan je zo bekijken in een andere weergave, zij aan zij.

Kanbanmethode

Deze nieuwe functie maakt het gemakkelijk om taken onder te verdelen onder de categorieën to do, doing, en done, ook wel bekend als de Kanbanmethode. Dat is een methode die voornamelijk populair is binnen de agile manier van werken, om de vooruitgang van projecten bij te houden. De methode werd aanvankelijk ontwikkeld voor teams maar kan ook zeer nuttig zijn om je eigen individuele projecten te organiseren.

Trello

De functie doet vooral denken aan Trello. Een bord kan gedeeld worden met andere teamleden om zo taken onderling te verdelen en iedereen op de hoogte te houden van de vooruitgang van het project. Taken kunnen aan lijsten worden toegevoegd en verplaatst worden van de ene naar de andere categorie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=77&v=TX8FzitcQpo&feature=emb_logo

Lijst of bord

De nieuwe weergave als bord is geen vervanging voor de weergave als lijst. Gebruikers kunnen eenvoudigweg wisselen tussen de verschillende weergaves. Wie een nieuw project aanmaakt zal kunnen kiezen om de taken binnen dit project weer te geven als een lijst of als een bord. De weergave kan veranderd worden door te tikken op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.

Todoist lijst in hun blogpost een reeks shortcuts en tips op voor wie meer uit de boards-functie wil halen. Daarin zijn tips terug te vinden voor zowel gebruikers van de app als voor wie gebruik maakt van de desktopversie.

Sjablonen

De ontwikkeling van de nieuwe functie heeft twee jaar geduurd. In de testfase gingen verschillende gebruikers aan de slag met de nieuwe weergave voor de ontwikkeling van een website, om doelen bij te visualiseren of om de oplossing van bugs in een programma bij te houden. Deze voorbeelden en anderen werden in een sjabloon gegoten waarmee gebruikers onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

Todoist geeft in de blogpost enkele voorbeelden over hoe de nieuwe functie te gebruiken.

Boards is onmiddellijk beschikbaar voor alle gebruikers van Todoist, zowel op mobiel als desktop. Voor wie de optie ‘Bekijk als board’ nog niet terugvindt onder opties zal de functie binnen twee dagen beschikbaar worden gesteld, verzekert Todoist op hun blog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business