Nieuws

Windows 10 crasht na nieuwste update

Windows 10 update
De cumulatieve update voor Windows 10 in april zorgt voor een hoop extra problemen bij gebruikers. Van een Blue Screen tot instellingen die verdwijnen.

Nadat de meest recente update van Windows 10 (KB5001330) voor versie 20H2/2004 geïnstalleerd werd, klagen heel wat gebruikers over systeemcrashes en installatiefouten. Maar er is meer dan dat, de fouten zouden ook in gebruikersprofielen voorkomen of duidelijke vertraging in de PC-prestaties veroorzaken. De nieuwste update van Windows 10 lijkt dus – once again – voor heel wat problemen te zorgen. Dat schrijft Windows Latest vandaag.

Windows 10 update

Sinds vorige week is Microsoft begonnen aan de uitrol van zijn grotere cumulatieve update. Daarmee wil het bedrijf een reeks beveiligingsproblemen aanpakken. Maar die cumulatieve update leidt nu dus bij heel veel gebruikers tot verschillende problemen.

PC’s vallen uit, installatieprogramma’s blijven hangen of stoppen gewoon en er duiken ook problemen op met gebruikersprofielen in Windows 10. De meldingen verschijnen op verschillende platformen van de eigen Windows community tot Twitter of Reddit. De meest voorkomende foutmeldingen die je daarbij kan krijgen zijn de volgende: 0x800f081f, 0x800f09220 en x800f0984. In sommige gevallen verdwijnen heel wat instellingen van gebruikersprofielen, geraken gebruikers niet meer ingelogd of is het onmogelijk geworden om programma’s als administrator uit te voeren.

Er komen ook meldingen naar boven van games of andere zware programma’s die opstarten en waarbij de PC nadien gewoon uitvalt. Er zijn ook meldingen van een Blue Screen. De bedoeling van deze nieuwe update was eigenlijk om een aantal problemen zoals Blue Screens of printerbugs op te lossen. Bovendien meldden gebruikers toen problemen met de zoekbalk in Verkenner. Nu blijkt dus dat de cumulatieve update voor april meer kwaad dan goed doet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business