Nieuws

Xiaomi begint in 2024 met productie van elektrische auto’s

Xiaomi
Xiaomi start in de eerste helft van 2024 met de massaproductie van elektrische auto's. Dat heeft Lei Jun, de directeur van de techreus, aangekondigd.

In maart had de smartphoneproducent al aangekondigd dat het elektrische wagens wilde gaan bouwen, maar een timing daarvoor was er tot nog toe niet. Xiaomi laat nu weten dat ze 8,5 miljard euro gaan investeren om de komende 10 jaar massaal wagens te gaan bouwen.  

Voorlopig is het nog niet duidelijk of de Chinezen de auto’s helemaal zelf gaan construeren. Mogelijk is een samenwerking met een bestaande autofabrikant ook nog een optie. Xiaomi zou in de mogelijkheid zijn om de Borgward-fabriek in Miyun Park (Peking) op te kopen. Die heeft een productiecapaciteit van 180.000 wagens per jaar. Volgens CINNOResearch wil Xiaomi daarnaast ook nog een nieuwe fabriek bouwen, mogelijk in het Hannan-district van de provincie Wuhan. 

Dat is alvast de laatste stand van zaken. Eerder schreef Reuters dat Xiaomi een deal aan het zoeken zou zijn met Great Wall Motor. Die laatste is nog niet actief als contractuele constructeur, maar zou alvast wel zijn diensten aangeboden hebben. Officiële bevestiging daarvan, is er nog niet.  

Techbedrijven zetten in op auto’s 

In de smartphonesector werkt Xiaomi ook nauw samen met iPhone-producent Foxconn. Dat bedrijf heeft ook zijn eigen platform voor elektrische wagens onthuld, genaamd MIH. Of er ook uit die hoek ondersteuning kan komen, is niet onmogelijk. 

Ook Apple en Huawei werken aan een zelfrijdende elektrische auto. Xiaomi lijkt in hun spoor te willen blijven. Techbedrijven anticiperen duidelijk op de trend dat auto’s steeds meer connected gaat worden, niet alleen met elkaar, maar ook met infrastructuur en verkeerslichten, met het oog op autonoom rijden. De grote jongens lijken dus de trein niet te willen missen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business