Nieuws

Citrix-topman vindt Belgische internetprijzen “crazy”

De topman van Citrix, Mark Templeton, is zich ervan bewust dat de prijzen die de Belg voor internet betaalt overdreven zijn in vergelijking met de buurlanden. Geen goede zaak, want laat telewerken via een internetverbinding nu net de toekomst van onze economie zijn, stelt de CEO.

De Amerikaan Mark Templeton was in Antwerpen naar aanleiding van iForum Benelux, de jaarlijkse Citrix-show in Antwerpen. En wanneer het over de prijzen gaat die de Belgische internaut maandelijks ophoest, windt hij er geen doekjes om. “Wanneer ik door de Benelux reis, en wanneer ik met mijn medewerkers in de Benelux praat, dan hoor ik dat wat je in België voor internet betaalt helemaal gek is vergeleken met Nederland”, zegt de topman.

Dat is geen goede zaak, want telewerken is de toekomst van onze economie, vindt hij. Volgens Templeton lost dat een groot deel van het fileprobleem op en zorgt het voor een betere work-life balance.

Maar voor de internetverbinding die dat mogelijk maakt, moet de werknemer zelf zorgen. “Dat is een stuk verantwoordelijkheid”, stelt de CEO. “Als ik ergens ga werken, dan verwacht men ook dat ik schoenen draag. Zo is het niet meer dan logisch dat wanneer ik thuis wil werken, ik ook zelf voor een internetverbinding zorg.”

De topman gaf wel toe dat de werknemer geen SLA kan eisen voor zijn ‘enterprise class’ internetverbinding thuis. Daarbovenop zijn de tarieven van het Belgische internetgebruik een andere spelbreker in het toekomstverhaal over telewerken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business