Nieuws

SeeTec verdeelt bewakingssoftware via Tech Data

IT-resellers hebben nog te weinig kennis van IP-bewakingssoftware. Daarom zocht Seetec voor de verdeling een echte IT-distributeur, lees Tech Data. Aan de resellers van dit netwerk biedt het softwarehuis één van de meest professionele oplossingen, ondersteund door een uitgekiend partnerprogramma.

Het Duitse SeeTec is de nummer twee in de EMEA op het vlak van bewakingssoftware gekoppeld aan multi-camera installaties. In de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het bedrijf zelfs marktleider. Seetec stelt 70 mensen tewerk in tien Europese landen. Overzees werkt het met lokale partners. De eindklanten zijn hoofdzakelijk bedrijven.
 
SeeTec startte in de eerste helft van dit jaar de samenwerking met Tech Data in de Benelux, Frankrijk, Franstalig Afrika en de Franse overzeese gebieden. Commercieel directeur Fabrice Thomas licht toe: “Tech Data is niet onze eerste distributeur: we werkten al met een verdeler gespecialiseerd in bekabelingsystemen. Maar eigenlijk zochten we een echte IT-distributeur. Het probleem is immers dat veel IT-resellers nog te weinig kennis hebben van onze producten, terwijl de markt nochtans steeds meer in de richting van IP-beveiliging evolueert. De samenwerking met Tech Data is tot nu toe positief gebleken en we stellen al een goede respons vast in België en Frankrijk.”
 
Momenteel is Seetec via het Tech Data-kanaal bezig met de rekrutering van resellers, met name installateurs en integratoren. “Wij bieden hen een uitgekiend partnerprogramma aan, met o.a. opleidingen en certificaties voor onze producten en ‘on site’ hulp tijdens de installatie bij klanten. Aan de finale klanten bieden wij ook een professioneel servicecontract. Dat voorziet onder meer in – vijf dagen per week – technische bijstand en gratis software updates”, aldus Thomas.
 
“De SeeTec surveillancesoftware is één van de meest uitgebreide en professionele op de markt.”, vervolgt Thomas. “De oplossing werkt met een open IP-platform en is volledig onafhankelijk van de gebruikte hardware. Daardoor is integratie mogelijk met alle bekende cameramerken. In tegenstelling tot de concurrenten heb je ook maar één enkel geïntegreerd softwarepakket nodig voor het simultaan beheer van 1 tot 1.000 camera’s, ongeacht het aantal verschillende merken of sites. Belangrijk voor de reseller, tenslotte, is het besef dat camerabewakingssystemen tegenwoordig In steeds meer aanbestedingen en grote projecten worden gevraagd. Onze oplossing biedt dus flink wat opportuniteiten.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business