Nieuws

Telenet verkoopt gsm’s voor 1 euro

Telenet gaat dure internet-gsm’s subsidiëren. Klanten kunnen voor één euro een toestel kopen als ze een abonnement van twintig euro per maand afsluiten.

Telenet is de eerste mobiele operator die een pakket aanbiedt waarin een mobiel data-abonnement gecombineerd wordt met een gesubsidieerd toestel. In het buitenland bestaat dat soort pakketten al langer.

In België waren dit soort aanbiedingen tot voor kort niet toegestaan, door een verbod op koppelverkoop. Dat heeft ertoe geleid dat ons land een achterstand heeft op gebied van mobiele technologie. Vooral datadiensten blijven achter. In België ligt het gebruik van 3G achttien procent lager dan gemiddeld in Europa.

Het aantal mobiele telefoons dat op het internet kan, ligt in België ook een pak lager dan in het buitenland. Slechts zestien procent van de telefoons kan 3G aan. Daarmee presteert ons land onder het Europese gemiddelde van 26 procent.

Walk & talk
De telefoons voor 1 euro zijn te krijgen bij het abonnement Walk & Talk 20. Voor twintig euro bel je daarmee 118 minuten. Met de optie Surf 10, voor tien euro, kan je 200 megabyte surfen.

Klanten hebben de keuze uit vier telefoons: de Sony Ericsson Naite, de LG Viewty, een Samsung Star en een Nokia. De eerste, de Naite, is een groene gsm. Figuurlijk dan, want hij is gemaakt van gerecycleerd materiaal en hij verbruikt weinig.

De telefoons zijn verkrijgbaar bij de online winkel van Telenet, bij winkels met een licentie, en de telefonische verkoop van Telenet. Men kan de gsm’s ook kopen in de Belcompany-winkels. Deze keten is sinds kort in handen van Telenet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business