Nieuws

Microsoft draait bij over Kinect-hacks

De Kinect is ontwikkeld om open te zijn, vertelt een medewerker van Microsoft. Maar voorheen zei het bedrijf het hacken van de gamecontroller niet toe te laten.

De uitspraak over het open ontwerp van Kinect werd gedaan in het Amerikaanse radioprogramma Science Friday. Alex Kipman, een van de directeuren van de Xbox, zei dat Kinect is onbeschermd is in zijn opzet.

In een tweet van het radioprogramma komt nog een andere Microsoftmedewerker aan het woord. Shannon Loftis van de spellenafdeling zegt geïnspireerd te zijn door de nieuwe toepassingen die de gemeenschap vindt voor de Kinect.

Bocht van 180 graden
Eerder deze maand was Microsoft minder positief over een wedstrijd om een hack te maken voor de Kinect. Openbronhardwaremaker Adafruit loofde 3.000 dollar uit voor wie open drivers kon leveren.

Microsoft was tegen de wedstrijd van Adafruit en beloofde hard op te zullen treden. Achteraf, nadat er drivers waren gemaakt, zei Microsoft dat drivers schrijven niet hetzelfde is als een toestel hacken. Daarvoor zou de hard- of software van de fabrikant aangepast moeten worden.

Adafruit heeft het nieuwe standpunt van Microsoft ook al opgemerkt en feliciteert de openbrongemeenschap. Op zijn blog schrijft het bedrijf: "In een week hebben we Microsofts ‘nauwe samenwerking met wethandhavers’ omgevormd tot ‘geïnspireerd’ door de gemeenschap die nieuwe toepassingen voor Kinect vindt."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business