Nieuws

Spamfighter Pro 7.1.55

Voor wie veel wordt lastiggevallen door ongewenste e-mailberichten, is een goede spamfilter geen overbodige luxe. Dankzij Spamfighter Pro houd je de postvakken in Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Thunderbird gemakkelijk schoon.

Alle berichten die binnenkomen worden gescand en indien nodig naar de spammap verplaatst. Op die manier scheid je eenvoudig de gewenste van de ongewenste berichtenstroom.

De ontwikkelaars claimen dat het programma ongeveer 95 procent van alle spamgerelateerde e-mails verwijdert. Naast het tegenhouden van de gigantische hoeveelheid spam die er wereldwijd in omloop is, biedt het product bescherming tegen phishing en identiteitsfraude. De software maakt gebruik van een wereldwijde community met ruim zeven miljoen gebruikers, waardoor de database met zwarte lijsten vanzelf up-to-date blijft.

Mail blokkeren en melden
Zodra er een bericht binnenkomt dat door Spamfighter niet wordt gedetecteerd, is er de mogelijkheid om het te blokkeren. De betreffende spammer wordt dan gerapporteerd. Volgen er meerdere meldingen over dezelfde afzender, dan zal die op de zwarte lijst terechtkomen. Daarnaast bevat het programma een geavanceerde taalfilter, zodat berichten uit alle geselecteerde landen niet doorstromen naar je inbox.

De installatie verloopt soepel, al is het jammer dat het verplicht is om een account aan te maken. Zodra de installatie voltooid is, word je doorverwezen naar een webpagina met gebruikershandleiding. De spamfilter voegt een werkbalk toe aan het e-mailprogramma, waarmee alle functies eenvoudig zijn te bedienen. Verder houd je persoonlijke zwarte en witte lijsten bij, waar eenvoudig e-mailadressen aan toe te voegen zijn.

Dat is bijvoorbeeld handig als het niet lukt om af te melden op een bepaalde nieuwsbrief of wanneer er een afzender onterecht in de spammap terechtkomt. Het is zelfs mogelijk om complete domeinen te weren.

Met behulp van het gebruiksvriendelijke configuratiemenu pas je verschillende instellingen naar eigen inzicht aan en werp je een blik op de statistieken. In de meest recente versie is er ondersteuning voor Thunderbird en Outlook 2010. In Thunderbird werkt Spamfighter helaas niet vlekkeloos: gedetecteerde spamberichten worden op onze test-pc niet automatisch naar de spammap verplaatst.

De software kan niet overweg met Windows Live Mail, en ook e-mailaccounts die gebruikmaken van een IMAP-mailserver vallen uit de boot.

Gratis versie
Voor particulieren bestaat er een gratis editie van Spamfighter. Die toont advertenties en beschikt niet over alle functies. Zo kun je onder andere geen beroep doen op de talenfilter en de helpdesk. Bovendien wordt er aan elke uitgaande e-mail automatisch de tekst “Ik word beschermd door Spamfighter” toegevoegd.

Al bij al doet deze spamfilter zijn werk naar behoren, al valt er op het gebied van compatibiliteit wel het een en ander te verbeteren.

Spamfighter Pro 7.1.55
Prijs: 25 euro (oktober 2010)

PRO: bescherming tegen phishing en identiteitsfraude; Nederlandstalig pakket; handleiding aanwezig; eenvoudige bediening; prettige interface; persoonlijke zwarte en witte lijsten van afzenders en domeinen.
CONTRA: verplicht account aanmaken; geen ondersteuning Windows Live Mail; integratie in Thunderbird niet optimaal; geen IMAP-mailserver.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business