Nieuws

'Google omzeilt ook privacy-instellingen IE'

Microsoft zegt dat Google ook de privacyinstellingen van Internet Explorer omzeilt. Google zelf ontkent en zegt dat Microsoft een verouderd systeem gebruikt.

Vorige week kwam aan het licht dat Google-sites de privacyinstellingen van Safari op Mac en iPhone omzeilen. Naar aanleiding daarvan onderzocht Microsoft of hetzelfde gebeurt bij Internet Explorer. In een blogpost bevestigt het bedrijf dat vermoeden.

“Google gebruikt gelijkaardige methodes om voorbij de standaard privacybescherming in IE te gaan en Internet Explorer-gebruikers met cookies te traceren.” Microsoft heeft Google intussen benaderd met de vraag om de P3P-privacyinstellingen te respecteren.

Gedateerd systeem
P3P, wat staat voor platform for privacy preferences, is een systeem dat tien jaar geleden werd geïntroduceerd door het World Wide Web Consortium. Het komt erop neer dat sites een samenvatting van hun privacybeleid doorsturen naar de browser, waarna wordt beslist of er iets wordt toegelaten.

Maar Google doet niet mee met die regels. Volgens het bedrijf is het systeem gedateerd en onpraktisch. “Het is goed geweten, onder meer door Microsoft, dat het niet praktisch is om moderne webfunctionaliteiten aan te bieden en tegelijk het verzoek van Microsoft na te leven”, zegt Rachel Whetstone, senior vicepresident communicatie en beleid bij Google.

Volgens Google is het open over zijn aanpak en wordt het P3P-systeem nauwelijks gebruikt. Ook Twitter, Apple.com en CNN.com gebruiken het bijvoorbeeld niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business