Nieuws

Bedrijven outsourcen vooral netwerk en software

Bij IT outsourcing staan doorgaans drie taken voorop: softwareapplicaties die ontwikkeld en onderhouden worden en ook het beheer van externe netwerken.

Bedrijven doen regelmatig een beroep op IT outsourcing en hierbij staan doorgaans drie taken voorop: softwareapplicaties die ontwikkeld
en onderhouden worden en ook het beheer van externe netwerken. Deze zaken komen het vaakst bij een derde partij terecht.

Ook IT consulting en communicatie is voorwerp van outsourcing. Al zijn er heel wat IT-taken die worden uitbesteed.

Geen enkele markt is zo verdeeld als de IT-dienstenmarkt. De IT-partners voor bedrijven zijn erg divers met spelers van divers allooi en vaak ook hun eigen
specialiteit en doelgroep.

Bij kleine tot middelgrote bedrijven blijft de pc-dealer de eerste aanspreekpersoon. Bij de grotere organisaties komen er andere, en vaak meer bekende, partijen op de proppen. Daarom is het speelveld inzake outsourcing ook relatief verdeeld. Heel veel organisaties doen bovendien ook een beroep op diverse dienstenleveranciers.

 

 

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT Jaarboek. Belangrijke wijziging is dat de vragenlijst dit jaar niet polsen naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Maar info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business