Amazon onthult kluisjesmuur voor privégebruik

De Amazon Hub moet ervoor zorgen dat bewoners in grote appartementscomplexen altijd en van eender wie hun pakjes kunnen afhalen.

Een pakje ontvangen wanneer je niet thuis bent, is niet ideaal. De bestelling wordt achtergelaten aan de deur, bezorgd bij de buren of afgegeven bij een postpunt, waardoor de ontvanger verplicht wordt om het alsnog te gaan afhalen. Amazon denkt een oplossing te hebben gevonden.

Amazon Hub

De retailgigant onthult een nieuwe dienst waarmee pakjes veilig worden bewaard in een kluisjesmuur. De ‘Hub’ is vooral bedoeld voor grote appartementsblokken, zodat de bewoners hun pakjes na bezorging op elk moment uit de muur kunnen halen. Opvallend is dat Amazon de oplossing niet alleen aanbiedt voor eigen koeriers en partners, maar voor eender welke bezorgdienst.

De Hub komt kan zowel binnen als buitenshuis worden gezet, en is modulair opgebouwd, waardoor eigenaars kunnen kiezen of ze de startersunit (vanaf 1,8 meter breed) uitbreiden met andere modules. Standaard wordt de muur uitgerust met 42 kluisjes met verschillende groottes om zowel kleine als grote pakjes te kunnen bewaren.

Wanneer de bewoners een pakje hebben ontvangen in de Hub, krijgen ze een notificatie via de app. Om hun pakje op te halen, hoeven ze enkel hun specifieke code in te geven via het ingebouwde touchscreen in de Hub en de desbetreffende kluis zal zich automatisch openen.

Privéresidenties

Amazon mikt met de kluisjesmuur voorlopig op privéresidenties in de VS. Geïnteresseerden worden gevraagd om een vragenlijst in te vullen waarin onder andere wordt gevraagd of ze de eigenaar van het gebouw zijn, en of het gaat om een flatgebouw, kantoorcomplex, of huis. Tot nu toe is het enkel mogelijk om een aanvraag te doen voor een appartementsblok, maar gezien de opties in de lijst is het niet ondenkbaar dat de Hub later ook voor andere locaties beschikbaar wordt.

Last-mile delivery

Met de Hub mengt Amazon zich nogmaals in een voor hen relatief nieuw terrein: last-mile delivery. Een ander project in eenzelfde gedachtelijn is PrimeAir, waarbij Amazon experimenteert met bezorging via drones. Daarnaast introduceerde Amazon ook het idee van de bezorging in kluisjes al eerder. In een proefproject in München werden Amazon Lockers geïnstalleerd langs enkele tankstations: net zoals de Hub fungeerden de kluisjes als een veilig ophaalpunt voor pakjes die niet thuis geleverd konden worden.

Ook andere partijen bieden onbemande afhaalpunten aan in de vorm van een kluisjesmuur. In eigen land vestigden onder andere bpost, maar ook Nederlandse pakjesdienst de Buren en Belgische speler Bringme, al pakjeslockers.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business