Nieuws

AI-reus SenseTime investeert $199 miljoen in videotechnologie-startup Moviebook

Deze investering van SenseTime in Moviebook is de belangrijkste tot nu toe. De samenwerking van deze bedrijven belooft AI te introduceren aan de entertainmentindustrie.

 

SenseTime is voornamelijk het AI-bedrijf met ’s werelds grootste marktwaarde, maar is daarnaast ook een investeerder. Zo heeft het bedrijf deze week zo’n $199 miljoen geïnvesteerd in Moviebook, een startup in Peking die technologie ontwikkelt om online videodiensten te ondersteunen.

 

Tegelijk is SenseTime hiermee een samenwerking aangegaan met Moviebook. De twee bedrijven zullen dus samen werken aan de ontwikkeling van AI-technologieën voor gebruik in de entertainmentindustrie. Ook zullen de bedrijven gebruik maken van videogegevens om commerciële kansen in de toekomst beter te kunnen benutten.

 

SenseTime zelf heeft al eerder gelijkaardige strategische investeringen gedaan, maar dit is zeker en vast de belangrijkste tot nu toe. Het bedrijf zelf heeft tot slot al meer dan $1,6 miljard binnengesleept door investeerders zoals Alibaba, Tiger Global en Qualcomm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business