Nieuws

Netflix schrapt Basic-abonnement in VS en VK

Netflix
© Unsplash/Penin
Netflix heeft zijn Basic-abonnement geschrapt uit het aanbod in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Of dat ook in onze contreien gebeurt, is nog niet duidelijk.

Wie nu naar zijn Netflix-instellingen surft, zal als goedkoopste tariefplan nog steeds Basic kunnen selecteren. Als je maar één scherm tegelijk wil kunnen gebruiken en in HD streamt, betaal je daar 8,99 euro per maand voor. Het Standard-plan (naar 2 schermen streamen) kost al 13,49 euro. Mogelijk wordt die laatste optie straks de instapformule, naast het nieuwe advertentie-abonnement.

Netflix is zijn tariefplannen aan het herbekijken en heeft voor de VS en het Verenigd Koninkrijk dus al de knoop doorgehakt. Nieuwe én terugkerende leden zullen geen Basic-formule meer kunnen nemen. Enkel wie dat abonnement laat lopen, behoudt het, tot ze beslissen om het op te zeggen of van formule te veranderen.

Netflix zoekt extra inkomsten

Het lijkt alvast op een maatregel om meer inkomsten te verwerven via een duurder plan, in combinatie met de jacht op ongeoorloofd accountdelen. Het Basic-abonnement ging het eerst op de schop in Canada, bovendien ook een van de eerste landen waar Netflix zijn strengere regels voor accountdelen toepaste. Aangezien dat later globaal werd uitgerold, is de kans groot dat ook bij ons het Basic-plan straks uit het aanbod verdwijnt. Het viel tussen de regels al te lezen dat Netflix zijn klanten richting het Standard-abonnement wil begeleiden. Zo zou het Basic-plan in sommige regio’s al langer goed verstopt zitten.

Wie voldoende had aan de Basic-formule wordt een beetje met de rug tegen de muur gezet. De vrijheid om Netflix tijdelijk op te zeggen om later weer te hervatten, is er dan immers niet meer. Of het Basic-abonnement straks ook in België verdwijnt? Die kans is reëel, maar Netflix heeft daarover wel nog niet gecommuniceerd.

Uitgelicht artikel netflix games Netflix laat je nu ook gegevens overzetten naar bestaande accounts

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business