Nieuws

X laat je audio- en videobellen

X
© iStock / Kenneth Cheung
X-gebruikers kunnen straks naar elkaar (video)bellen. De app van Elon Musk test alweer een nieuwe feature, in de zoektocht naar diverse inkomsten.

CEO Linda Yaccarino had in augustus al aangekondigd dat de audio- en videogesprekken naar X kwamen. Ook deze feature kadert in de ‘everything app’ die X volgens Musk moet worden. Het socialmediabedrijf hoopt dat gebruikers daardoor blijven plakken en dat opent uiteraard mogelijkheden voor adverteerders én X Premium-abonnementen.

Wie zijn X-app opent, krijgt daarbij de volgende pop-upmelding te zien: “Nieuw: audio- en videobellen! Ga naar Instellingen om te bekijken wie jou kan bellen of wijzigingen aan te brengen…” Een contactpersoon bellen kan via de tab Berichten, rechtsonder. In een chatgesprek vind je rechtsboven het telefoon-icoontje terug.

Als je liever niet wilt dat mensen je kunnen bellen via X, dan kan je in je Berichten op het tandwielicoontje drukken en de instellingen aanpassen. Je hoeft de functie niet helemaal uit te schakelen, want je kan oproepen toelaten van mensen uit je contactenlijst of geverifieerde gebruikers.

Risico op misbruik

Persoonlijk lopen we niet heel erg warm voor (video)bellen via X. Door het gebrek aan moderatie heeft het platform best een kwalijke reputatie als het gaat over het weren van desinformatie en gebruikers met slechte bedoelingen. Verder is het niet duidelijk of iedereen de pop-upmelding over de nieuwe functie te zien krijgt.

Misschien was het een betere beslissing geweest om gebruikers het (video)bellen zelf te laten activeren, dan dat standaard te doen. Trolls of scammers kunnen er misbruik van maken door een onwetende X-gebruiker op te bellen. Dat kan wel enkel via een betalend account, maar zoals we allemaal weten kan iedereen voor een relatief klein bedrag een blauw vinkje kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business