Nieuws

Lanceringsdatum Samsung Galaxy Ring ligt op straat

Samsung
© iStock / georgeclerk
Samsung lanceert deze zomer de Galaxy Ring, een nieuwe Galaxy Z-reeks en de Galaxy Watch 7-serie. Inmiddels is ook bekend op welke datum de lancering zou plaatsvinden.

Eerdere berichten suggereerden al dat het Galaxy Unpacked-evenement in juli zou plaatsvinden vanwege de Olympische Spelen in augustus. Dit zou geen noviteit zijn: in 2023 vond Unpacked plaats op 26 juli. Dit jaar vervroegt het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern de lancering nog iets, meldt SamMobile. Concreet wordt Unpacked opgeschoven naar 10 juli.

Naar verwachting lanceert Samsung op het Unpacked-evenement in juli de Galaxy Ring, Galaxy Z Flip 6, Z Fold 6 en de Galaxy Watch 7-serie. Mogelijk komt de Zuid-Koreaanse gigant ook met een nieuw Galaxy Buds-model. Een gerucht suggereerde dat Samsung bovendien denkt aan een ‘versnelde onthulling‘ van de Galaxy S24 FE. Mogelijk gaat het echter om een achterhaald gerucht. Het FE-toestel zou volgens meer recente berichten namelijk pas eind 2024 verschijnen.

Eerste gezondheidsring

Nadat Samsung de Galaxy Ring eerder dit jaar heeft aangekondigd, lijkt de gezondheidsring nog deze zomer te verschijnen. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het om een slimme ring voor om je vinger die je gezondheid monitort. Net als de Galaxy Watch-horloges kan de ring je hartslag bijhouden. Verder is het apparaatje uitgerust met sensoren om je slaap te meten. Die metingen zal Samsung gebruiken om je een zogenaamde vitaliteitsscore te geven.

Samsung Vice President Hon Pak liet verder weten dat de Galaxy Ring een “lange batterijduur” krijgt. Exacte cijfers heeft de Samsung-topman echter niet genoemd. Recent bleek verder nog dat Samsung de slimme ring vermoedelijk in negen maten zal verkopen, met keuze uit de Amerikaanse ringmaten 5 tot en met 13.

Nieuwe Galaxy Z-modellen

Voor de Galaxy Z-reeks worden geen grote vernieuwingen verwacht. Buiten vlottere chipsets en een nieuw frame voor de Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6, lijkt er niet veel te zijn gewijzigd. Eerder lekte wel uit dat Samsung mogelijk aan een Galaxy Z Fold 6 Ultra werkt. In hoeverre die informatie klopt, blijft voorlopig koffiedik kijken.

Over de Galaxy Watch 7-reeks zijn nog niet bijster veel details bekend. Naast nieuwe Galaxy Watch 7-modellen zou Samsung ook een goedkoper ‘FE’-model uitbrengen. Het zou daarbij mogelijk gaan om de Galaxy Watch 4 uit 2021 met een nieuwe chipset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business