‘Samsung Galaxy Ring kost ruim 400 euro’

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
De Samsung Galaxy Ring kost mogelijk meer dan 400 euro. Daarmee zou de slimme ring duurder zijn dan Samsungs aanstaande Galaxy Watch 7.

In mei werd er al een prijskaartje voor de Galaxy Ring genoemd. Samsung-tipster Yogesh Brar noemde toen een prijs van “300 tot 350 dollar”. Echter, de Franse publicatie Dealabs meldt dat de prijs in Europa flink hoger ligt. De publicatie noemt een Franse prijs van 449 euro. Het is niet duidelijk of dit prijskaartje geldt voor alle varianten van de Galaxy Ring. Vast staat dat de slimme ring in verschillende formaten beschikbaar komt, met een batterijcapaciteit die per formaat verschilt. Grotere ringen hebben een iets grotere batterij.

Volgens Dealabs komt de Galaxy Ring in drie kleuren: goud, zilver en zwart. Qua verbindingstechniek zijn de Ring-modellen identiek: ze kunnen enkel via bluetooth met je telefoon verbinden. Er komt dus geen aparte, vaak duurdere, LTE-versie.

Slimme ring versus smartwatch

Als de genoemde prijs klopt, is de Galaxy Ring duurder dan Samsungs Galaxy Watch 7. Die koop je al voor 319 euro (40 mm). Zelfs het topmodel van de 7-reeks is goedkoper, met een verwacht prijskaartje van 399 euro voor de LTE-variant van de 44mm-behuizing.

De Franse publicatie meldt tot slot dat de Galaxy Ring vanaf 19 juli te koop is in Frankrijk. Gezien de slimme ring al op 10 juli gelanceerd wordt, heb je dus 9 dagen om een pre-order te plaatsen. Het is nog onduidelijk of de genoemde prijs en pre-orderdata ook gelden voor België. Meestal verschillen de prijzen in Europa echter nauwelijks. Hoe het bestellen van de slimme ring precies in zijn werk gaat, blijft ook nog even afwachten.

Gezondheidsfuncties Galaxy Ring

Hoewel veel van zulke details nog niet bevestigd zijn, heeft Samsung al wel in detail gesproken over de (gezondheids)functies van de Galaxy Ring. Zo zal de slimme ring je slaapsessies bijhouden en je op basis daarvan een vitaliteitsscore geven. Hiervoor zal het overigens ook overdag verschillende metingen doen. Samsung beloofde eerder ook dat de ring een lange batterijduur heeft en de menstruatiecyclus van vrouwen kan volgen.

Wie een iPhone bezit, zal de Ring overigens niet kunnen gebruiken. Verrassend is dat niet echt, gezien Samsungs Galaxy Watch-horloges ook niet samenwerken met iOS. De slimme ring werkt daarentegen wel met alle Android-telefoons met een recentere versie van Android, ongeacht het merk.

Aanstaande woensdag zal Samsung vermoedelijk alle informatie over de Galaxy Ring onthullen. Tijdens Galaxy Unpacked komt het Koreaanse elektronicamerk ook met de Galaxy Z Fold 6, Flip 6, Galaxy Watch 7, Watch Ultra en de Galaxy Buds 3-serie.

ontspanningsamsungSamsung galaxy ringwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN