Reviews

Klim Panther review: budgetvriendelijk, maar soms té

Voordelen
Comfortabel
Handige knoppen
Goedkoop
Nadelen
Volumeknop heeft geen standaard
Licht gebrekkige middelste en hogere tonen
Batterij minder sterk dan aangegeven
Aanbevolen prijs: €69,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Klim Panther gaat voor functionaliteit tegen een lage prijs, maar kan toch nog een tikkeltje beter volgens ons.

Gaming headsets zijn er inmiddels dertien in een dozijn, dus moeten fabrikanten hun best doen om nog op te vallen. Een van de nieuwere spelers die zijn best doet om zijn stempel op de markt te drukken is Klim. Dit merk uit Frankrijk bestaat nog niet heel lang, maar probeert zich wel te onderscheiden met producten met een aardige prijs-kwaliteitverhouding en een goede klantenondersteuning.

De Klim Panther is een van deze producten waarmee ze een verschil willen maken. Deze draadloze koptelefoon is speciaal gemaakt voor gamers, en komt met een boel interessante functies om beginnende gamers eventjes zoet te houden. Daarnaast proberen ze ook om de prijs van het toestel zoveel mogelijk binnen de perken te houden, zodat iedereen ermee aan de slag kan. Slaagt Klim er echter in om zich met de Panther binnen te krijgen op de markt van draadloze koptelefoons? Wij gingen er voor jou mee aan de slag.

Ontwerp

Als je en kijkje neemt naar het design van de Klim Panther, dan valt je meteen op dat alles aan deze koptelefoon gericht is op gamers. Het is een grote, opvallende koptelefoon voorzien van de nodige knoppen en RGB-verlichting die meteen je aandacht trekken. De hoofdband voelt redelijk stevig aan, al valt bij de oorschelpen al wel meteen op dat je met een minder premium plastic afwerking zit. Deze zijn nog wel stevig, maar voelen dus wat ‘goedkoper’ aan.

De grote knoppen zijn makkelijk terug te vinden als je hem op hebt.

De dikke kussens van de oorschelpen zitten goed rond jouw oren en zorgen voor voldoende passieve ruisonderdrukking, zodat je zonder al te veel afleiding van jouw favoriete games kan genieten. Bovenaan zit er ook een dikke hoofdband die ervoor zorgt dat de koptelefoon steeds comfortabel op jouw hoofd blijft zitten, en dat uren aan een stuk.

Aan de rechteroorschelp zit vooraan een inklapbare microfoon die doorgaans weinig opvalt en dus niet stoort. Aan de achterzijde zit de aan/uit-knop, een knop om je microfoon mee uit te schakelen en twee knoppen om van nummer te wisselen. Daarnaast kan je daar ook nog de USB-C-poort terugvinden om je koptelefoon mee op te laden.

Aan de linkerzijde vind je een volumeknop, een knop om de RGB-verlichting mee aan te passen en eentje om de audio uit te schakelen, vergezeld van een 3,5mm audiojack voor als je toch met een kabel wilt werken.

Verbindingen

De Kllim Panther komt met een boel verschillende verbindingsopties, wat de headset meteen veelzijdig maakt. Zo kan je deze met een Bluetooth 5.0-verbinding connecteren met zowat alle beschikbare toestellen zoals bijvoorbeeld jouw pc, smartphone of tablet. Daarnaast komt de koptelefoon ook met een USB-dongle, waarmee je deze ook kan verbinden met jouw PS4/PS5 of Xbox Series X/S of Xbox One. Daarnaast krijg je er ook een kabel bij, zodat je deze met de 3,5mm jack gewoon overal bedraad mee kan verbinden. Het verbinden van de headset verloopt doorgaans eenvoudig, dus moet je je geen zorgen over maken.

De dikke oorschelpen zonder voor het nodige comfort.

Functionaliteit

De microfoon van de Klim Panther komt met een ruisonderdrukking, waardoor achtergrondgeluid gefilterd wordt uit jouw input. Dit zorgt ervoor dat je steeds helder klinkt. Tijdens het spelen konden andere mensen ons dus steeds vrij goed verstaan zonder iets van verlies.

Achteraan de headset bevindt er zich links een volumeknop als handige shortcut. Hier merkten we wel op dat de draaiknop voor het volume het maximale volume van jouw besturingssysteem overstijgt. Dit is iets dat handig kan zijn om in het heetst van de strijd jouw volume wat omhoog te krikken, zonder dat je daarvoor naar bijvoorbeeld jouw bureaublad op Windows moet om het volume manueel hoger te zetten. Het nadeel is echter wel dat je al snel te luid gaat, waardoor je mogelijk te maken krijgt met ongezonde geluidsniveaus. Houd daar dus zeker wel rekening mee tijdens langere gamesessies om gehoorschade te voorkomen.

Bij het opstarten, uitschakelen en verbinden van de hoofdtelefoon krijg je ook geluidsmeldingen in de vorm van een stem. Deze meldt je dat jouw headset aan staat of verbonden is. De stem zelf is een handige toevoeging, maar ook hier valt de jammerlijke afwerking wat op. De stem is niet altijd even goed verstaanbaar, wat ook aan een vreemd accent van de stem zelf kan liggen. Het klinkt eerder goedkoop, en ook hier willen we toch een kleine upgrade zien, al is het maar voor de kleine hoeveelheid gebruikers die zich hier ongetwijfeld aan zal storen.

Teleurstellende audio

Op vlak van audiokwaliteit moeten we toch melden dat de Klim Panther wat tekort schiet. De bastonen zijn dankzij de 50mm drivers mooi vertegenwoordigd, maar de middelste en hogere tonen voelen wat flets aan. Echt gebalanceerd is het geluid dus niet te noemen. Dat zal je dan ook meteen merken zodra je aan het gamen slaat. Geluid, of het nu van jouw games of muziekspeler komt, zal nooit verschrikkelijk klinken, maar er bestaan zeker wel headsets die je een betere balans zullen aanbieden. Dit mocht iets beter, al was het maar met de nodige software waarmee we dit zelf beter konden afstellen.

Dankzij de toegevoegde dongle heb je met praktisch elk toestel een sterke verbinding.

Batterijduur

Als het op de batterij aankomt, dan merken we toch al gauw op dat deze iets minder presteert dan de fabrikant zelf beweert. De Klim Panther komt met een 1.500mAh batterij die je volgens hen zelf tot 35 uur aan speelplezier geeft. Tijdens onze eerste test merkten we echter wel op dat we eerder rond de 31 uur zaten, wat toch een opmerkelijk verschil gaf. Klim haalt zelf aan dat de batterijduur verlengd kan worden door de RGB-verlichting uit te schakelen, wat we ook zelf merkten, al was het geen gigantisch verschil. Met verlichting ingeschakeld zaten we aan 29 en half uur. Het opladen van de headset gebeurt met de USB-C-poort. Voor een volledige oplaadbeurt mag je een flink uur rekenen.

Verdict

De Klim Panther is een budgetvriendelijke gaming headset die je voldoende ondersteuning biedt op vlak van audio-output en -input, en dat dankzij de combinatie van een draadloze en bedrade verbinding op een brede waaier aan platformen. Daarnaast komt de koptelefoon ook wel met enkele kleine ergernissen, waardoor je al wel snel merkt dat je met meer budgetvriendelijke headset werkt. Zo voelt hij soms wat goedkoop aan, is de audio niet helemaal goed afgestemd en zullen kleinere zaken niet helemaal op punt staan. Als je daar over kan kijken, dan zal je al snel een koptelefoon zien met een boel functies die je als gamer op budget wel eventjes zullen kunnen ondersteunen, en dat tegen een zachte prijs. Als dat echter niet het geval is, dan raden we je aan om toch iets meer neer te leggen als je het budget hebt en daarmee meteen een betere headset in handen te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business