Tips

Tien minder gekende apps voor luisterfanaten

Iedereen kent Spotify, Deezer en Tidal. Wat de alternatieven zijn, is dan weer minder geweten. Wij geven je de tien best vervangapps.

Is je gehoor je favoriete zintuig? Is het dan geen tijd om je oren in de watten te leggen? Met onderstaande software luister je ten allen tijde naar wat je wil, waar je wil, wanneer je wil en hoe je wil.

  1. Google Music

Google Music is een voor de hand liggende keuze voor een top over muziekapplicaties. De app van Google is een goede en mooie muziekspeler maar het is de gratis cloudopslag waarmee de internetgigant zich onderscheid van de concurrentie. Via Google Music krijg je gratis toegang tot alle muziek die je hebt langs de cloud. De speler werkt ook lokaal maar met de cloudfunctie en een mobiel internetabonnement is je hele collectia altijd binnen luisterbereik. De app is gratis en bestaat voor Android en iOS. Sinds enkele weken bestaat er zelfs een geoptimaliseerde versie voor de iPad.

(Android & iOS)

  1. Podcast Addict

Podcast Addict is je eerste keuze voor het beluisteren van podcasts op je Androidtelefoon. De applicatie is mooi, overzichtelijk, handig in gebruik en bovenal helemaal gratis. Je zal natuurlijk wel enkele advertenties moeten dulden, maar wanneer je die storend vind heb je wel de optie eenmalig te betalen voor een reclamevrije versie. Podcast Addict heeft alle belangrijke functies aan boord. Nieuwe casts downloaden automatisch via wifi wanneer ze beschikbaar zijn waarna je een melding krijgt, je kan je podcasts opslaan op een externe sd-kaart, markeren dewelke je al beluisterd hebt, zoeken aar interessante kanalen en veel meer.

(Android)

  1. MP3Gain

Ben je ooit al eens onaangenaam verrast wanneer je muziekspeler plots een nummer draait dat dubbel zo luid klinkt als de rest, met net geen blijvende gehoorschade tot gevolg? Of misschien zat je omgekeerd al eens op de fiets te luisteren naar je favoriete artiest wanneer er plots een album begint dat onverstaanbaar zacht staat. Niet ieder audiobestand is op hetzelfde volume geconfigureerd en dat is vervelend. MP3Gain verhelpt dat euvel door je hele muziekcollectie op hetzelfde volume te zetten. De tool is gratis en eenvoudig in gebruik: laadt de map in waarin je bibliotheek zich bevind, kies een standaardvolume en klik op de grote Track Gain-knop.

  1. MediaMonkey

Een goede mediaspeler is zeldzaam. iTunes kan er best mee door wat het organiseren van een grote bibliotheek betreft, maar wil je echt totale controle dan is MediaMonkey de software voor jou. Het programma is ontworpen om de grootste bibliotheken de baas te kunnen en een overzicht te bewaren. Je media moet zelfs niet lokaal staan: de software kan overweg met mediaservers, externe opslag, podcasts en internetradio. Het oog wel ook wat dus MediaMonkey heeft een aanpasbare schil. De juiste muziek vinden is eenvoudig dankzij de talrijke opties, zoals tabs. Wie nog van cd’s houdt kan zelfs genieten van een ingebouwde cd-brander met labelmaker.

  1. Last.fm

Last.fm is een sociale muziekdienst die als doel heeft je muziekkennis bij te schaven. Wanneer je een profiel maakt op de website kan je tools, plug-ins en apps downloaden voor zowat elk besturingssysteem. Die houden vervolgens in het oog waar je zoal naar luistert. Last.fm heeft zelf een enorme muziekdatabase en een flinke hoeveelheid gebruikers, zodat de dienst vrij succesvol kan voorspellen welke muziek je nog niet kent maar waarschijnlijk wel zal appreciëren. Bovendien heeft Last.fm een radiozender die gratis te beluisteren is en eveneens rekening houdt met je smaak. Tot slot kan je via de profielen van je vrienden nakijken welke muziek zij beluisteren, indien je op zoek bent naar iets nieuws.

  1. Pocket Casts

Pocket Casts is de app voor wie van Podcast Addict houdt, maar meer wil. De app kost drie euro in de play store maar daarvoor krijg je een uitstekende interface die er als gegoten uitziet zowel op tablet als op de smartphone. De interessantste extra functie van Pocket Casts is ongetwijfeld de synchronisatie. Met de app ben je niet beperkt tot één toestel, zodat je lijst met podcasts altijd up to date is. Zo luister je onderweg op je smartphone waarna je thuiskomt en de tablet kan activeren. Voor kamervullend geluid stuur je de cast met een druk op de knop naar je televisie, wanneer je een Chromecast hebt tenminste.

  1. SoundCloud

Iedereen kan muziek op SoundCloud zetten, en dat maakt de dienst zo geweldig. Ben je zelf een muzikaal talent, dan kan je je creaties online zetten waar gelijkgezinden hints en tips kunnen geven, en andersom staat het jou ook vrij om andere muzikanten te volgen. SoundCloud is de dienst bij uitstek om geluidsopnames te delen met de wereld dus natuurlijk bestaat er ook een app van. Zelfs wanneer je niet van plan bent om zelf muziek te maken is SoundCloud ideaal om nieuwe dingen te beluisteren die je anders waarschijnlijk nooit te horen zou krijgen.

  1. Audiosurf 2

Audiosurf 2 is een racespel, en je racebaan is je muziekcollectie. Het spel is verkrijgbaar via de website en kost minder dan tien euro. Voor dat bedrag krijg je een leuk stuk software dat het muziek beluisteren interactief maakt. Audiosurf scant een mp3-bestand naar keuze en analyseert het. De beat wordt gedetecteerd, net als hevige en minder hevige stukken. Met die kennis genereert het spel een uniek parcours waarop je gezapig bergop racet wanneer de muziek kalm is, waarna je stijl naar beneden duikt op een heviger moment. Terwijl moet je obstakels ontwijken of net verzamelen. Luister je graag naar muziek maar kan je niet stil zitten: dan is dit het spel voor jouw.

  1. Retune (iTunes Remote)

Apple-gebruikers kunnen genieten van een ecosysteem waarin al hun toestellen vlot samenspelen, Windows- en Androidgebruikers hebben minder geluk. Toch kan je iTunes op je Windows-pc ook bedienen met je Android-smartphone. De gratis app die je daar voor nodig hebt heet Retune. Met de hulp van de applicatie kan je vanop je telefoon kiezen welke nummers er afspelen op je computer. De enige vereiste is dat beide toestellen op hetzelfde netwerk zitten. De app is een must voor iedereen die zijn computer als multimediacentrum in het huis gebruikt. Zo kan je van in je luie zetel een slecht nummer doorspoelen zonder dat je tot aan de desktop moet slenteren.

  1. Radio.be

Er zijn redenen genoeg om onze locale radiostations via het net te willen beluisteren. Misschien heb je slechte ontvangst, of misschien zit jein het buitenland en is een livestream van Radio één de enige manier om een match van de Rode Duivels live te volgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je verknocht bent aan de rust die Klara Continuo met zich mee brengt. Met de Radio.be-app voor Android heb je alle Belgische radiostations op één plaats. Wanneer er een videostream aan gekoppeld is kan je die ook zien. De app werkt vlot maar de lijst met radio’s is een beetje gedateerd: niet iedere zender zal dus werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business