Achtergrond

Twinkle Awards 2017: Nomineer je favoriete webshop of leverancier

Twinkle België kamt de Belgische e-commercesector uit, op zoek naar de best presterende webshops en toeleveranciers in de sector. Zij maken kans op een Twinkle Award.

De Twinkle Awards 2017 zijn er opnieuw op gebrand om de Belgische e-commercesector een duwtje in de rug te geven. In de tweede editie worden enkele noemenswaardige webshops en toeleveranciers uitgepikt die dit jaar een schouderklopje hebben verdiend. Per kandidaat wordt onder andere gekeken naar:

  • de prestaties van het afgelopen jaar
  • de huidige relevantie in de markt
  • beschikbare marktcijfers en andere actua

Met die brede ‘scope’ willen we het mogelijk maken om alle retailers te belonen die in België actief zijn: de kmo’s en multinationals, de nichespelers en all-rounders, de beginners en gevestigde autoriteiten.

Een ‘long list’ van mogelijke kandidaten werd inmiddels al samengesteld door de Twinkle-redactie, maar ook jij kan een duit in het zakje doen. Iedereen krijgt namelijk de kans om op de valreep nog een kandidaat aan het lijstje toe te voegen. Via de online vragenlijst kan jij een toeleverancier of webshop voorstellen in één van de elf categorieën:

Webshop

Starter

Retailers met een webshop die minder dan drie jaar actief is.

Pure Player

Retailers die alleen online actief zijn.

Omnichannel

Retailers die zowel online als offline actief zijn.

Toeleveranciers

Payments

Toeleverancier actief op vlak van betalingen: PSP’s, acquirers, betaalschema’s, etc.

Logistics & Distri

Toeleveranciers actief in de logistieke en distributiesector.

Hosting & Domain

Toeleveranciers actief in de hosting- en domeinsector.

Creation & Development

Toeleveranciers actief in webdevelopment, custom softwaresystemen, e.d.

Digital Marketing

Toeleveranciers actief in marketingdiensten en/of marketingsoftware.

Market Places

Online marktplaatsen die actief zijn in België.

Platforms

E-commerceplatformen.

Support

Toeleveranciers actief in ondersteunende diensten: financiële steun, juridisch advies, e.d.

Genomineerden en winnaars

Uit de long list wordt een selectie gemaakt door de Twinkle-redactie, in samenspraak met de onafhankelijke adviesraad. De genomineerden worden op 23 oktober bekendgemaakt op Twinkle.be, en worden dan onderworpen aan een publieke online stemming. Op basis van die resultaten, in combinatie met de visie van de adviesraad, worden in december elf winnaars en evenveel runners-up geselecteerd. Zij worden tijdens de Twinkle Award Night op 7 december in feestelijke setting bekroond met een Twinkle Award. Benieuwd hoe dat er vorig jaar uitzag? Neem eens een kijkje naar de foto’s van de Twinkle Awards 2016.

 

Ken jij een webshop die dit jaar een Twinkle Award verdient? Heb jij een favoriete toeleverancier die je in de verf wilt zetten? Vul nu het online formulier in, en wie weet maakt jouw inzending kans op een Twinkle Award.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business