Achtergrond

De beste browser: Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge?

Wat is in 2021 de beste browser om mee te surfen? We lieten onze lezers zelf die vraag beantwoorden.

We kunnen browsers niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven dat zich grotendeels online afspeelt. Er zijn dan ook heel veel verschillende keuzeopties voor browsers en elke browser heeft wel zijn eigen specialiteit. Google Chrome garandeert je de beste surfsnelheden, Firefox focust dan weer op privacy en Safari is de meest logische keuze voor iOS- en macOS-gebruikers. Achter de bekende namen komt nog een heel legioen aan nichebrowsers die blij zijn met elk beetje marktaandeel dat ze kunnen bekomen.

Maar welke browser is nu het beste? We stelden de voorbije week die vraag aan onze lezers. Welke browser gebruiken zij het liefst om naar TechPulse te surfen? Met een globaal marktaandeel van 63,5% en 58% in België (cijfers: Statcounter) wisten we op voorhand al wel dat Google Chrome de uitgesproken favoriet zou zijn. Meer dan duizend respondenten stemden voor hun favoriete browser. Gelukkig maakten de TechPulse-lezers er een spannendere strijd van.

Chrome trekt aan het langste eind, Safari stelt teleur

Maar het was toch Google Chrome die met de overwinning aan de haal ging. Met 39% was de dominantie van Googles browser wel minder uitgesproken dan de meeste andere statistieken doen uitschijnen. Vooral Mozilla Firefox legde Chrome het vuur aan de schenen met een aandeel van 27%. Ook Edge pikte lange tijd aan, maar strandde uiteindelijk op 13%. Geen grote verrassingen dus, al was Safari dat wel in negatieve zin. Safari zou in België een marktaandeel van 22% hebben, maar in onze steekproef kwamen ze niet boven de 4% uit.

In de categorie ‘the best of the rest’ hadden we nog heel wat kleinere nichebrowsers in onze poll opgenomen. Van die minder bekende browsers scoorden Brave, Opera, DuckDuckGo met 4% even goed als Safari. Vivaldi komt er net achter met 3%. Andere browsers kwamen niet boven de 1% uit, waaronder Internet Explorer.

Visuele voorstelling van de resultaten (tot en met Vivaldi).

De redactie van TechPulse doet ook zelf onderzoek om browsers met elkaar te vergelijken. Welke browser is volgens ons de beste? Je leest het hier!

browsergoogle chromeslidertechpolltrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals