Achtergrond

België scoort plaats 22 op wereldranglijst van IT

ITU maakt het jaarlijkse rapport over IT-ontwikkeling bekend. Net zoals vorig jaar eindigt België op de 22e plaats op de wereldranglijst.
Bron: ITU, 2016
 
België scoorde dus niet slecht, maar buurlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland staan allemaal hoger in de lijst. Zuid-Korea behoudt overigens de eerste plaats, gevolgd door Ijsland en Denemarken.
 
De rangschikking werd naar jaarlijkse gewoonte bekendgemaakt door het ITU, het onderzoeksorgaan van de Verenigde Naties dat zich concentreert op telecom en technologie.
De 175 landen in het rapport worden gerangschikt op basis van de IDI: een IT-ontwikkelingsindex die factoren zoals de adoptie van IT, de kwaliteit van infrastructuur en IT-vaardigheden in beschouwing neemt.

Europa meest ontwikkeld

Europa blijft een leider op het gebied van IT-ontwikkeling, zo blijkt verder uit het rapport. Met de hoogste ontwikkelingsindex in de hele wereld, beschikken Europese landen over het algemeen over een toegankelijke IT-infrastructuur, een hoge adoptiegraad en degelijke IT-vaardigheden. 79,1 procent van de Europeanen is bijvoorbeeld actief op het internet, tegenover slechts 66,6 procent in de Verenigde Staten.

Minder dan helft op internet

Globaal gezien doen bijna alle landen het beter tegenover 2015, maar toch is er nog veel ruimte voor verbetering. Zo tonen de cijfers aan dat meeste mensen wel toegang hebben tot het internet, maar verrassend weinig mensen ter wereld het gebruiken. Mobiele breedbandnetwerken waren beschikbaar voor 86 procent van de wereldwijde bevolking, maar minder dan de helft gebruikt het internet effectief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business