Chromecast met Google TV naar Android 12

Was je op zoek naar de 4K-versie van de Chromecast met Google TV, dan mag je deze deal zeker niet laten liggen. De mediastreamer kost nu nog slechts €55 euro (normaal €70).


Voor degenen die dagelijks tegen een traag smartsysteem van hun 4K-televisie aankijken is dit de perfecte oplossing. In tegenstelling tot de Chromecasts van weleer is de Chromecast met Google TV een volwaardige mediastreamer. Je hebt in principe ook geen telefoon meer nodig om content te bekijken via deze nieuwe Chromecast-variant: hij wordt namelijk geleverd met Google TV dat vrijwel hetzelfde is als Android TV met een startscherm ontworpen door Google. Verder ‘voorziet’ Google in een afstandsbediening om de apps en menu’s van de Chromecast te bedienen.

Specificaties Chromecast met Google TV (4K)

Wat de specificaties van de Chromecast met Google TV (4K) betreft kan hij 4K-content streamen en ondersteunt hij HDR (HDR, HDR10+ en HLG) en Dolby Atmos. Dolby Vision en Atmos worden beiden ondersteunt door de 4K-variant van de Chromecast. Let op: dat geldt niet voor de HD-variant. Dolby Digital en Digital Plus worden door beide varianten van de Chromecast ondersteund.

Verder merk je dat de 4K-versie met 2 GB werkgeheugen simpelweg vlotter is dan de HD-versie (1,5 GB). Ook krijg je in de 4K-versie wat meer opslaggeheugen zodat je meer apps kunt opslaan. Heb je geen 4K-televisie, dan is de HD-versie mogelijk alsnog de betere koop.


Hij is dus een pak slimmer dan voorgaande Chromecasts. Dat het om een nieuwe Chromecast gaat zie je overigens niet direct aan het ontwerp. Met de flexibele HDMI-kabel lijkt hij nog veel op oude Chromecasts als de 3 en Ultra. Wel wordt de Chromecast nu standaard in het wit uitgevoerd; wil je een andere kleur (blauw of koraal), dan moet je deze uit de VS importeren.

Korting op Chromecast met Google TV

Google rekent normaliter 69,99 euro aan voor de Chromecast met Google TV (4K). Voor wie nu bij bol.com kijkt, ligt een flinke deal op de loer. Hij staat daar namelijk in de etalage voor 54,99 euro. De deal heeft geen verloopdatum maar loopt vermoedelijk tot de dealvoorraad is uitverkocht. Snel de knoop doorhakken is daarom zeker het advies. Heb je geen 4K-televisie? Ook de HD-variant van de Chromecast met Google TV is in de korting voor 29,99 euro (normaal 39,99 euro).

Andere interessante deal: 82% korting op CyberGhost VPN