Deals

Dealtip: Chromecast met Google TV (HD) kost nu slechts €29,99

Chromecast met Google TV dealtip
© Google
Momenteel kost de Chromecast met Google TV (HD) slechts 29,99 euro. Perfect voor als je je HD-tv een tweede leven wil geven in de slaapkamer.

Na de succesvolle lancering van de Chromecast met Google TV (4K) in 2020, introduceerde Google in 2022 een meer betaalbare HD-variant. Deze streamingdongle biedt nagenoeg dezelfde gebruikservaring, maar met een lagere resolutie en een scherper prijskaartje. Perfect voor wie zijn of haar oudere tv nieuw leven wil inblazen zonder te hoeven investeren in een 4K-model.

De voordelen van de Chromecast met Google TV (HD):

  • Betaalbaar: de HD-variant is aanzienlijk goedkoper dan de 4K-versie. Met de huidige deal bij Amazon bespaar je zelfs 10 euro.
  • Perfect voor Full HD-schermen: de maximale resolutie van de HD-dongle is 1080p, waardoor hij perfect aansluit op oudere tv’s zonder 4K-ondersteuning.
  • Volledige Google TV-ervaring: geniet van een gebruiksvriendelijke interface met toegang tot alle populaire streamingdiensten, inclusief Netflix, Disney+, YouTube en meer.
  • Inclusief afstandsbediening: bedien de Chromecast met Google TV (HD) eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening.

Specificaties Chromecast met Google TV (HD)

Zoals gezegd is de HD-versie specifiek ontwikkeld voor televisies zonder 4K-schermen. Maar er zijn meer verschillen. De HD-uitvoering heeft geen Dolby Vision HDR, maar wel HDR10 en HDR10+. Ook heeft de HD-uitvoering wat minder RAM: 1,5 GB, in plaats van de 2 GB van de 4K-uitvoering.

Dat merk je echter nauwelijks, omdat de Chromecast op een lagere resolutie draait. De opslagruimte (8 GB) en de Google Assistant zijn hetzelfde voor beide modellen. Bovendien zien beide dongles er precies hetzelfde uit en gebruik je dezelfde afstandsbediening om ze te bedienen.

Pak een tientje korting

Momenteel kost de Chromecast met Google TV (HD) slechts 29,99 euro via Amazon België. Normaal betaal je zo’n 39,99 euro voor de streamingdongle. Hoelang deze deal geldig is, is niet bekend: als je de dongle sowieso al had willen kopen, sla je dus best snel je slag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business