Nieuws

Welke IT’ers gaan beter verdienen?

Loonsopslag krijgen in de IT-wereld? Volgens een recent rapport zet je het best in op mobiele technologie, big data of beveiliging.

Volgens het jaarlijkse salarisrapport van Modis, een bureau dat gespecialiseerd is in werving van IT"ers, zullen de lonen in de IT-sector in 2015 grotendeels gelijk blijven. Behalve voor werknemers met een erg gewild profiel.

“Als je naar de lonen kijkt, breed genomen, zie je in de sector veel hoogbetaalde functies. Je ziet niet veel grote opslagen,” zegt Jack Cullen, directeur van Modis. “Bedrijven willen geen exorbitante bedragen neertellen. Als je echter gespecialiseerd bent binnen een niche die moeilijk op te vullen is, zullen bedrijven koste wat het kost het beste talent willen behouden.”

Security
Die niches zijn voornamelijk functies in beveiliging, big data en mobiliteit. Daarbij is de hoogste stijging weggelegd voor jobs in security: niet minder dan 37 procent meer functies in 2022. Omdat de potentiële kosten als de beveiliging doorbroken wordt enorm kunnen zijn, is dit een sector waar bedrijven volgens Cullen simpelweg geen risico durven nemen.

Cullen verwacht ook een toename van vrouwelijke werknemers in de IT-sector, die momenteel bekendstaat om zijn weinig evenwichtige verdeling. Hij ziet een steeds grotere instroom van vrouwen in de functies projectmanagement en zakelijke analyse. Deze vrouwen zien in dat een achtergrond in IT de ideale opstap naar een zakelijke functie is. De stap van CIO naar CEO wordt immers steeds vaker gezet.

Hoger dan andere sectoren
Hoewel de potentiële loonstijgingen in de IT-sector er in hun geheel bescheiden uitzien, zijn ze nog steeds hoger dan wat men in andere bedrijfstakken verwacht. Ook daalt de vraag naar informatici allerminst.

Volgens Cullen blijven bedrijven al zeker tot 2022 flink aanwerven. Deze cijfers worden ondersteund door recente voorspellingen van de Amerikaanse regering, die een jaarlijkse groei van 18 procent aangeven in technologische functies. Vergeleken met een gemiddeld groeipercentage van 10,8 procent in alle andere industrieën is dat een uiterst rooskleurig vooruitzicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business