Nieuws

TikTok laat ouders account linken aan account van hun kinderen

account
Eerder introduceerde TikTok al de ouderlijke controle in hun app, nu voeren ze de druk nog iets op met een nieuwe functie.

De kans zit er in dat de populariteit van de app TikTok onder jongeren minder gaat worden, nu het nieuwe beperkingen oplegt in de account. Deze feature was eerder al in Engeland beschikbaar, maar is nu ook uitgerold in de rest van Europa.

Nieuwe restricties

Twee maanden terug maakte TikTok de Family Safety Mode bekend, waarmee ouders meer controle kunnen uitoefenen in de app die hun kinderen gebruiken. Nu voeren ze de druk nog wat op met nieuwe restricties. De nieuwe feature heet Family Pairing waarmee ouders hun TikTok account kunnen linken aan die van hun kinderen. Hiermee kunnen ze DM’s (direct messages) uitschakelen, de beperkte inhoudsmodus activeren en een schermtijdslimiet instellen.

Account linken

Het inschakelen van de nieuwe functie gaat als volgt: ouders maken een account aan, linken deze vervolgens aan het account van hun kinderen en dan kunnen ze de instellingen van de account van hun kinderen aanpassen op hun eigen telefoon.

Door het stof

Het bedrijf heeft deze maatregelen niet helemaal zelf bedacht, de functie kwam nadat TikTok in februari 2019 kritiek kreeg op het feit dat dertienjarigen zonder toestemming van hun ouders een account konden aanmaken. TikTok ging flink door het stof en betaalde de Federale Handelscommissie een bedrag van 5,7 miljoen dollar, voor vermeend schenden van de kinderprivacywet.

De nieuwe functie is nu beschikbaar op TikTok in Amerika en Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business