Qualcomm

Een nieuw smartphonemerk is mogelijk in aantocht, nu Snapdragon-ontwikkelaar Qualcomm naar verluidt eigen toestellen op de markt gaat brengen.

Advertentie

Qualcomm ontwikkelt naar verluidt eigen smartphones in samenwerking met Asus. Dit blijkt uit een verslag in handen van Digitimes (via AndroidAuthority). Deze toestellen zullen ongetwijfeld draaien op Qualcomms eigen Snapdragon-chipsets.

De smartphones zullen worden ontworpen en ontwikkeld door Asus, terwijl Qualcomm natuurlijk de software verzorgt. Op dit moment is er weinig informatie bekend over de specificaties van de telefoons. Er is een goede mogelijkheid dat de eigen toestellen zullen draaien op de Snapdragon 875, die nog niet officieel is aangekondigd. De verwachting is dat deze chipset op de jaarlijkse showcase van Qualcomm in december bekend zal worden gemaakt.

De Snapdragon-chipsets van Qualcomm staan bekend als een van de beste processoren voor smartphones en Asus heeft al enkele high-end gaming smartphones op de markt, waaronder de Asus ROG 3. De samenwerking is dus niet geheel vreemd en leidt tot een win-winsituatie voor beide partijen. De verwachting is dat de prijzen van Asus’ gaming smartphones zullen dalen.

Mogelijk komen we in december meer te weten over de samenwerking met Asus en de nieuwe smartphones tijdens de showcase van Qualcomm.


Gerelateerde artikelen

Qualcomm wil 8 miljard aan Snapdragon-chips aan Huawei verkopen

Qualcomm hoopt de goedkeuring van de Amerikaanse President Trump te krijgen om een deal van 8 miljard met Huawei te sluiten.