Nieuws

Deze Redmi-telefoon laad je in slechts 9 minuten op

Redmi Note 12
Xiaomi heeft de Redmi Note 12-serie gelanceerd. De midrange-smartphonereeks krijgt voor het eerst een 210 watt snellader, die je telefoon in 9 minuten oplaadt.

Xiaomi geeft het begrip snelladen ditmaal een geheel nieuwe dimensie. Moest je jaren geleden nog ten minste één uur wachten voor je batterij vol zat, liep dat met 100+ watt snelladers al terug tot ‘onder’ de 20 minuten. Met de Redmi Note 12 Discovery Editie sneuvelt ook dat record: met de oplader van 210 watt, laad je de telefoon volgens het Chinese merk namelijk in slechts 9 minuten op. De batterij in de Discovery Editie betreft overigens een 4.300 mAh exemplaar; een pak kleiner dan in de andere Note 12-toestellen, die elk een 5.000 mAh-exemplaar bevatten.

Redmi Note 12 Pro+

Wat daarbij vooral opvalt is dat de Discovery Editie eigenlijk niets anders is dan een Redmi Note 12 Pro+ met een snellere oplader. In ruil voor de hogere laadsnelheid lever je wel batterijcapaciteit in, terwijl de Note 12 Pro+ met 120 watt alsnog voldoende vlot oplaadt. Intern vind je in beide Redmi-telefoons dezelfde MediaTek Dimensity 1080-chipset én ruimte voor een hoofdtelefoonpoort. Aan de voorzijde van de midrange smartphone vinden we het 6,67 inch AMOLED-scherm, met een Full HD resolutie en 120 Hz beeldverversing.

Bij de camera’s vind je op zowel de Redmi Note 12 Pro+ en Note 12 Discovery Editie vier sensors. Achterop betreft het Samsungs 200 MP camerasensor (met OIS), een 8 MP groothoekcamera en tot slot een 2 MP macrosensor. De selfiecamera betreft een 16 MP exemplaar.

Tot slot krijg je in beide toestellen standaard 256 GB opslaggeheugen. Met de Discovery Editie krijg je daar 8 GB werkgeheugen bij, terwijl je op de 12 Pro+ kunt kiezen uit 8 of 12 GB RAM.

Redmi Note 12 (Pro)

Onder de Redmi Note 12 Pro+ vinden we een reguliere Note 12 Pro in de line-up. Dit toestel lijkt op vrijwel alle vlakken gelijk aan de Pro+, met uitzondering van de hoofdcamera die voortaan een 50 MP resolutie heeft, een lagere maximale laadsnelheid van 67 watt en een standaard configuratie met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Gebruikers kunnen dit, vermoedelijk afhankelijk van hun regio, upgraden naar 12 GB RAM en 256 GB opslag.

Pas bij de Redmi Note 12 (non-Pro) zien we grote veranderingen. Het scherm van de Note 12 is qua formaat gelijk aan dat van de Pro-modellen, maar levert in op vlak van helderheid en HDR-ondersteuning. Kijken we naar de gebruikte chipset, dan zien we geen MediaTek Dimensity-exemplaar meer, maar de recent aangekondigde Snapdragon 4 Gen 1 van Qualcomm. De batterij blijft met 5.000 mAh gelijk aan de andere toestellen in deze reeks, maar kan wel maximaal met 33 watt worden opgeladen. Ook de cameraopstelling is flink aangepakt door Xiaomi, met een 48 MP hoofdcamera, 2 MP dieptesensor en een 8 MP selfiecamera.

Xiaomi Redmi Note 12 serie
Xiaomi Redmi Note 12 serie

Wat betreft de opslagconfiguraties meldt Xiaomi dat de Note 12 standaard geleverd wordt met 4 GB RAM en 128 GB opslag. Gebruikers kunnen ook kiezen voor 8 GB RAM en 256 GB opslag.

Beschikbaarheid in België

Xiaomi heeft de toestellen vooralsnog niet officieel in België uitgebracht. Het is daarmee onbekend of en wanneer de smartphones hier beschikbaar komen, en tegen welke prijzen. Uiteraard geven we dit artikel een update zodra daarover meer informatie beschikbaar is gekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business