Nieuws

Oude Gmail-ontwerp verdwijnt deze maand definitief

Gmail
© Solen Feyissa / Unsplash
Gmail neemt deze maand definitief afscheid van zijn oude ontwerp. Gebruikers die nog van het oude ontwerp gebruikmaken, worden automatisch overgezet.

Begin dit jaar werd duidelijk dat veel gebruikers niet zaten te wachten op de Material You-versie van Gmail. Google besloot dan ook een overgangsperiode in te lassen. Met één klik op de knop werd je teruggezet naar het oude ontwerp. Verwacht werd dat dit tot het tweede kwartaal zou lopen en alle gebruikers geforceerd overgezet zouden worden. Maanden later ligt de overplaatsing nu ook echt in het verschiet. Dat schrijft het Google Workspace-team in een blogpost.

Vaarwel ‘oude’ Gmail

Volgens de blogpost worden alle gebruikers die het oude Gmail-ontwerp gebruiken nog deze maand overgezet. Een specifieke datum waarop het oude ontwerp verdwijnt, wordt niet genoemd.

Googles sterke integratie van Chat en Meet in de vernieuwde Gmail-browserapp, is de voornaamste reden voor het verdwijnen van het oude ontwerp. Uiteraard verwacht de zoekgigant dat de directe integratie ertoe leidt dat meer mensen de chat- en videoconferentie-apps gebruiken. Wil je Chat en Meet liever als sneeuw voor de zon zien verdwijnen, dan kan dit overigens ook.

Google Chat en Meet uitschakelen

Het Google Workspace-team legt in zijn blogpost uit dat je via snelle instellingen namelijk Chat en Meet kunt uitschakelen. De ‘extra balk’ in Gmail komt daarmee te vervallen. Daarmee lijkt Gmail weer op de oude browserapp. Geen fan van Material You? Daar is helaas geen oplossing voor.

Wil je Chat en Meet uitschakelen in Gmail? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Open Gmail in je webbrowser (op je computer)
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel-icoontje en onder Chat en Meet op Aanpassen
  3. Zet de vinkjes uit bij Chat en Meet en klik vervolgens op Klaar
Gmail Meet en Chat uitschakelen

Uiteraard kun je Meet en Chat wel blijven gebruiken via hun losstaande browserapps, je ziet ze nu enkel niet meer in Gmail.

gmailmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals