Nieuws

Ontwerp Nothing Ear (2) oortjes uitgelekt

Nothing Ear oortjes
© Nothing
OnLeaks heeft dinsdag officieel-ogende renders van de Nothing Ear (2) naar buiten gebracht. Het ontwerp lijkt grotendeels gelijk aan dat van de Ear (1), die in 2021 werd gelanceerd.

Op eerste zicht lijkt er eigenlijk helemaal niets gewijzigd. Nothing houdt vast aan het transparante ontwerp en ook de tandenborstels – bedankt Apple – keren terug met de tweede generatie. Als je de stammetjes van de tweede generatie Nothing-oortjes bekijkt zie je wel dat het cijfer aangepast werd. Verder verplaatste Nothing de microfoon voor ruisonderdrukking van de ronde bovenzijde naar het stammetje, zo onthullen de renders. Of er voortaan simpelweg minder microfoons op de oortjes aanwezig zijn of dat enkel met locaties werd geschoven, is niet geweten.

Nothing lijkt ook enkele kleine interne wijzigingen door te voeren in het stammetje van de Ear (2). Het gaat daarbij om cosmetische aanpassingen die waarschijnlijk niet direct invloed hebben op de werking van de in-ear oortjes. Dat Nothing bijna niets aanpast, drukt ook weer de kosten voor het ontwikkelingsproces van de oortjes. Bovendien is de Ear (1) – mede dankzij het transparante ontwerp – ontzettend populair. Midden vorig jaar had de Britse startup van ex-OnePlus-CEO al 530.000 Ear (1) draadloze oortjes verkocht, 130.000 exemplaren meer dan in januari 2022.

Nothing introduceert adaptieve ANC

Dat Nothing het ontwerp grotendeels onaangeroerd laat, betekent overigens niet dat Nothing met de Ear (2) praktisch dezelfde oortjes lanceert. Zo stelt SmartPrix dat Nothing op de nieuwe oortjes kiest voor adaptieve ruisonderdrukking. Gebruikers kunnen de ruisonderdrukking zo naar gelang de situatie aanpassen om zo meer of minder omgevingsgeluiden te horen en batterij te sparen. Om die functie te bedienen, moet je wel eerst de Nothing-app op je smartphone installeren.

Nothing Ear (2)

Dat geldt gelukkig niet voor de multipoint-ondersteuning die Nothing wil inbakken. Met de Ear (1) is het momenteel niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te verbinden. Om dus met een ander apparaat te verbinden, moet je dus eerst handmatig de huidige connectie verbreken. Hoewel dat in het budgetssegment eerder regel dan uitzondering is, zien wij multipoint graag op de (2) arriveren.

Des te meer omdat Nothing met de Ear (1) eind vorig jaar al uit het budgetssegment klom. Door de aanhoudende inflatie zag Nothing zich genoodzaakt om de adviesprijs op te trekken naar 150 euro; bij de lancering in 2021 kostte de oortjes nog 99,99 euro. Hoeveel je straks voor de Ear (2) kwijt zal zijn, zal moeten blijken bij de lancering. Over een lanceringsdatum is alvast nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business