Nieuws

Motorola’s eerstvolgende Stylus-smartphone duikt op

Motorola G Stylus 2022
Renders van de Motorola G Stylus 2023 zijn opgedoken. Volgens The Tech Outlook verschijnt de G Stylus 2023 in eerste instantie enkel als 4G-variant.

Motorola haalde de voorbije jaren het leeuwendeel van zijn omzet uit budgettoestellen in de G en E-reeksen. Dit jaar is het nog opvallend stil bij de Lenovo-dochter. In China bracht met merk al wel een nieuw toestel in de high-end X-lijn uit, maar de G en E-series bleven buiten schot. Via The Tech Outlook zijn ditmaal de eerste details naar buitengekomen over een budgettoestel dat Motorola op korte termijn wil lanceren: de G Stylus 2023.

Motorola G Downgrade (2023)

Volgens de website krijgt de telefoon een 6,5-inch HD+-scherm, met een 90 Hz beeldverversing. Op het vlak van aandrijving zou Motorola voorzien in de MediaTek Helio G88-chipset en minstens 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Of Motorola ook varianten met meer RAM en opslag gaat verkopen, is niet bekend.

Mocht de website het bij het juiste eind hebben, dan is de G Stylus 2023 een downgrade tegenover de G Stylus 2022 (5G). Dat toestel werd namelijk uitgerust met een 6,8-inch Full HD-scherm, dat nog een 120 Hz-beeldverversing bood. Ook op het vlak van opslag had het merk verleden jaar nog meer te bieden; standaard kregen gebruikers 6 GB RAM en 128 GB opslag. Ook was er een variant met 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen.

Motorola G Stylus 2023
Beeld: The Tech Outlook

Motorola lijkt op de G Stylus 2023 ook komaf te maken met de derde cameralens. Ditmaal is er plaats voor twee sensoren, waaronder een 50 MP primaire camera. Intern is er verder nog ruimte voor een 5.000 mAh-batterij die met 10 watt opgeladen kan worden en de stylus die, net als bij de Note-reeks van Samsung – en inmiddels de S Ultra-serie –, in de behuizing verdwijnt.

Losse 4G en 5G-varianten

Het is wel goed mogelijk dat Motorola werkt aan meerdere varianten van de G Stylus 2023. Volgens The Tech Outlook gelden bovenstaande specificaties namelijk enkel voor de 4G-only-variant. Er zou ook nog een 5G-variant onderweg zijn. Of die telefoon wezenlijk andere hardware meekrijgt, is dan weer ongeweten.

Bovendien is het maar de vraag of Motorola de telefoon in België en Nederland uitbrengt. Voor de G Stylus 2022 (5G) gold dat deze nooit in Europa is geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business