Nieuws

Spotify start uitrol nieuwe smart-tv-app

Spotify smart-tv
© Spotify
Spotify is ditmaal gestart met de uitrol van een nieuwe Spotify-app voor smart-tv's. Nieuw is onder meer de donkere modus, die het scherm van je televisie dimt.

“Spotify op TV krijgt een vernieuwing, met nieuwe functies en verbeteringen die de ervaring nog beter maken en onze mobiele- en onlangs bijgewerkte desktopapps weerspiegelen”, schrijft het in een blogpost. Onderdeel van die weerspiegelende ervaring is het gewijzigde startscherm. Daarop zijn snelkoppelingen te vinden naar je favorieten, recent afgespeelde muziek en aanbevelingen.

Juist die aanbevelingen nemen voortaan meer ruimte in beslag. Dat moet het een pak gemakkelijker maken om nieuwe muziek, afspeellijsten en podcasts te ontdekken. Ten slotte bevat het startscherm voortaan een snelkoppeling om sneller tussen Spotify-accounts te wisselen. Je hoeft namelijk enkel op je foto te klikken en het gewenste account te selecteren (of een nieuw account toe te voegen).

‘Up Next’-wachtrij

Spotify zegt gebruikers via de update ook meer controle te geven over hun luisterervaring. Dat zie je terug in de vernieuwde ‘Up next’-wachtrij. Voordien was enkel het eerstvolgende nummer zichtbaar. Na de update toont de streamingsdienst de gehele wachtrij, zoals we dit kennen van de desktop- en mobiele app. Gebruikers kunnen zo ook makkelijker wisselen tussen nummers in de wachtrij en zelfs nummers uit die wachtrij verwijderen.

Luister in het donker

Een ‘licht’ thema heeft de Spotify nooit echt gehad. Gebruikers moeten dit donkere thema dan ook niet aanzien als een donkere UI. De instelling zorgt er daarentegen voor dat het scherm van je smart-tv wordt gedimd. Ook verdwijnt de covervideo en neemt de app over het geheel genomen een meer minimalistisch uiterlijk aan. Gebruikers kunnen de optie inschakelen vanaf het Now playing-scherm.

Uitrol Spotify-refresh

De bijgewerkte Spotify-ervaring op televisies is volgens de streamingsdienst beschikbaar voor alle klanten, ook die met het Free-abonnement. De update komt beschikbaar voor ondersteunde smart-tv’s, gamingconsoles en mediastreamers. Wanneer de update wordt uitgerold is vooralsnog niet bekend.

android tvontspanningsmart-tvspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals