Nieuws

ASUS introduceert nieuwe Zenbook 14 OLED op Intel Core Ultra

ASUS Zenbook OLED 14
© ASUS
Een nieuwe Intel-chip betekent ook een nieuwe laptop. Dat geldt ook bij ASUS, waar ze de nieuwe Zenbook 14 OLED introduceren.

Naar aanleiding van Intels nieuwe Core Ultra-chips heeft ASUS een nieuwe telg binnen de Zenbook-reeks gecreëerd: de Zenbook 14 OLED. Het toestel, met code UX3405, krijgt nieuwe Intel Core Ultra-chip. Ofwel gaat het daarbij om een Intel Core Ultra 7 155H-chip, ofwel gaat het om een Intel Core Ultra 9 185H-processor, afhankelijk van welke variant je kiest.

Premium Zenbook

De nieuwe Zenbook 14-modellen van ASUS wegen slechts 1,2 kilogram en zijn slechts 14,9 mm dik. Daardoor zijn ze enorm makkelijk te vervoeren. Een ASUS Lumina OLED-scherm met 3K-resolutie, 16:10-verhouding en een maximale verversingssnelheid van 120 Hz zorgt bovendien voor een duidelijk display, dat je in alle omstandigheden moet kunnen aflezen.

De laptops zijn bovendien Intel EVO-gecertifieerd. Daarmee duidt Intel aan dat de toestellen aan hoge kwaliteitseisen voor batterijduur en connectiviteit voldoen. Met andere woorden: de laptop ondersteunt Thunderbolt en Wi-Fi 6E, en heeft een flinke 75Wh-batterij. Over hoe dat laatste zich laat vertalen naar batterijduur, daar blijft ASUS vaag over. De nieuwe Intel-chips worden op het Intel 4-procedé gebakken, waardoor je ervan uit kan gaan dat de chip efficiënter is dan vergelijkbare modellen uit het verleden. De Intel Core Ultra-chips zijn bovendien klaar om met AI aan de slag te gaan. Intels AI Boost, een neurale rekeneenheid, zorgt ervoor dat allerlei AI-taken efficiënt afgehandeld worden.

© ASUS

ASUS voorziet de laptops verder van één USB 3.2 Gen 1 Type-A-poort, twee usb-c-aansluitingen met ondersteuning voor Thunderbolt 4, een HDMI 2,1-poort en een 3,5-mm combojack voor je headset met microfoon.

Beschikbaarheid

De ASUS Zenbook 14 OLED met Intel Core Ultra 7 155H is beschikbaar vanaf “week 51”, die maandag 18 december van start gaat, en zal 1299 euro kosten. De sterkere variant is pas aan het einde van het eerste kwartaal in 2024 te krijgen. ASUS vernoemt nog geen exacte datum, maar al wel de prijs: 1399 euro. De toestellen verschijnen tot slot in één kleurvariant, die ASUS ‘Ponder Blue’ doopte.

asusASUS Zenbook 14 OLEDhardwareintelIntel Core Ultralaptops

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals