Nieuws

Model 3 Performance lekt uit op Tesla’s eigen website

Tesla Model 3
© Tesla
In de code van Tesla's website hebben techneuten de eerste informatie teruggevonden over de nieuwe Model 3 Performance. Daarmee wordt het een en ander al officieus bevestigd.

Tesla Motors Club ontdekte een soort fact sheet in de code van Tesla’s website. Die info is niet zichtbaar voor gewone bezoekers, maar zit wel klaar om uitgerold te worden. De Model 3 Performance zou volgens eerdere bronnen de codenaam ‘Ludicrous’ krijgen (de benaming voor de sportiefste modus in andere Performance-modellen), maar dat wordt dan wellicht toch niet de naam van de nieuwe uitvoering.

Mashable doorspitte vervolgens zelf de Britse website van Tesla en bevestigt een hele reeks technische details. Zoals verwacht krijgt de Model 3 Performance een herontworpen voor- en achterbumper die er sportiever zullen uitzien dankzij een diffuser en carbonnen kofferspoiler. Het moet ook extra downforce en dus stabiliteit bieden aan hogere snelheden. Daarnaast zijn er nog carbonelementen in het interieur die exclusief zijn voor de Model 3 Performance.

Een andere belangrijke upgrade is de gloednieuwe, adaptieve vering om de dempers in hardheid in te stellen met een druk op het touchscreen. Ook dat moet de controle over de wagen verbeteren bij sportief gebruik of hem net comfortabeler maken voor rustigere ritjes.

Model 3 Performance: Track Mode V3

Sportievelingen kunnen zich in de handen wrijven met de Track Mode V3. Daarmee kan je de aandrijflijn kalibreren en de adaptieve ophanging verder personaliseren om je meer controle te geven over het rijgedrag. Ook de wegligging, de stabiliteitscontrole en het regeneratief remmen kan je volgens de constructeur personaliseren. Tesla zegt dat zijn software zo getuned is om met het chassis en de ophanging een “intuïtieve, haarscherpe respons te creëren op de handelingen van de bestuurder”.

Daarnaast zijn de stoelen herontworpen, met grotere steunkussens in je zij die je steviger op je plek houden bij het stevigere bochtenwerk. De zetels zijn ook geventileerd om je koel te houden. Verder krijgt de Model 3 Performance nieuwe velgen die uit één blok aluminium vervaardigd zijn. De lichtere, gevorkte wielen moeten het insturen versoepelen, tractie verhogen bij het uitrijden van bochten en de EV voorspelbaarder maken. Tot slot werd ook de gevoeligheid van het pedaal verhoogd en wordt tijdens het remmen de hitte beter afgevoerd voor een consistentere remervaring in een groter temperatuurbereik.

0-100 in hoeveel seconden?

Uiteraard wordt het Performance-model weer razendsnel. Daarvan getuigt dit stukje code: ‘horsepower and 0-60mph in {ACCELERATION} seconds. Welcome to the most powerful Model 3 ever.‘ Hoewel de acceleratiewaarde ontbreekt, zal die mogelijk rond de 3 seconden liggen of daar zelfs onder duiken. De snelste Tesla is momenteel de Model S Plaid, met een acceleratie van 0-100 in 1,9 seconden. Wellicht zal Tesla wel wat marge inbouwen, zodat de Model 3 Performance een tikje trager blijft dan zijn vlaggenschip.

Mashable kon de term ‘Ludicrous’ maar één keer terugvinden in de code. Wellicht zal de snelle EV gewoon door het leven gaan als de Model 3 Performance. Aangezien al die informatie gewoon terug te vinden was via Tesla’s website, kan het als een officieuze bevestiging gezien worden. Elon Musk en co kunnen nu niet anders dan binnenkort zelf met meer informatie op de proppen te komen.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 Tesla België verlaagt prijzen Model 3 met 6.000 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business