Reviews

Teufel Cinebar One review: compacte maar performante soundbar

teufel cinebar one
© Teufel
Voordelen
Compacte soundbar
Verkrijgbaar in twee kleuren
Ruimtelijke geluidservaring
Nadelen
Dynamore klinkt soms overdreven
Minder kwalitatief bij heel hoog volume
Aanbevolen prijs: €299, 399 met T1-subwoofer
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Cinebar One van Teufel heeft een kleine voetafdruk, maar weet toch grootste audioprestaties en heel wat volume te bieden.

Om van een goede kijkervaring te kunnen genieten is het niet alleen belangrijk dat het beeld er scherp en kleurrijk uitziet, maar moet ook het geluid juist klinken. TV’s worden alsmaar smaller, waardoor de speakers noodgedwongen kleiner worden. Dat is nefast voor de geluidsweergave: lage tonen komen nog amper naar boven, gesprekken zijn moeilijk verstaanbaar en de televisie staat tegelijkertijd te zacht en te luid, afhankelijk van wat er op het scherm gebeurt. Soundbars worden alom geprezen als dé oplossing, alleen moet je daar natuurlijk wel de nodige plek voor hebben.

Shoppen voor een soundbar is in principe niet bijzonder moeilijk: je opent een willekeurige webshop en voert daar de zoekterm ‘soundbar’ in. Daarna hoef je slechts een van de langwerpige zwarte joekels te selecteren om bij je thuis te laten leveren. Behalve de breedte en het maximaal vermogen (en dus volume) hoef je alleen naar de aansluitings- en verbindingsmogelijkheden te kijken om een eerste keuze te maken. Testen doe je daarna ook best thuis, in je eigen living. Vaak valt op dat moment pas op dat die grote zwarte balk eigenlijk helemaal niet op de tv-kast of in het interieur past. Zeker als de soundbar te groot is, is het lang zoeken naar een geschikt en vooral betaalbaar alternatief. Zeker in het wit zijn soundbars moeilijk te vinden. Dat maakt de Teufel Cinebar One uniek: het is een van de enige kleine soundbars die ook nog eens in het wit te krijgen is.

Schijn bedriegt

Het kleine formaat van de Cinebar One doet vermoeden dat er uit het toestel niet bijster veel klank komt en dat het bijgevolg enkel geschikt is voor kleine woonkamers. Schijn bedriegt echter. Teufel zelf pakt op de website uit met de slagzin “is klein, maar klinkt groots” en voor een keer kunnen we het marketingteam niet op leugens betrappen. De soundbar heeft een maximaal vermogen van 60 W en kan in onze ogen meer lawaai maken dan nodig is. Onder de behuizing gaan maar liefst 4 speakers schuil: twee die naar de zijkant spelen en twee die het geluid naar je toe projecteren. Daardoor kan de soundbar overweg met Dolby Digital, dat het idee moet bieden dat je middenin de actie op het scherm zit.

Uitgelicht artikel Teufel Zola Teufel Zola review: gamingheadset naar eigen smaak

Teufel voorziet de soundbar bovendien ook van Dynamore-technologie. Dat zorgt ervoor dat de soundscape breder lijkt: bij geluiden die van links of rechts komen wordt je dat beter gewaar en het lijkt alsof het geluid, nog meer dan bij Dolby het geval is, zich helemaal rond je afspeelt. Voor films is die instelling ideaal, maar voor oude series en muziek voelt de instelling vaak als een overdrijving. Met een enkele knop op de afstandsbediening kan je de instelling gelukkig aan- en uit zetten, zodat je naar wens kan schakelen.

Aansluiten

Om de soundbar aan je televisie aan te sluiten heb je meerdere mogelijkheden: HDMI ARC én CEC, Bluetooth 5.0 (met ondersteuning voor aptX), een 3,5mm-ingang om je mp3-speler of telefoon bedraad aan te sluiten, een optische ingang en zelfs een usb-c-ingang, waarmee de soundbar als externe geluidskaart voor je pc functioneert, zijn allemaal aanwezig. Kortom: wie in de laatste tien jaar een televisie kocht, kan het toestel met zekerheid aansluiten. Verder zit er op de achterkant van de soundbar nog een ‘sub pairing’-knop. Je kan de soundbar namelijk ook kopen als de ‘Cinebar One+’. Het toestel kost dan iets meer, maar wordt meteen gebundeld met de T6, een flinke subwoofer.

© Teufel

Dat is handig voor als de soundbar op zich te braaf klinkt in je woonkamer of als je extra volume wilt produceren. Eenmaal die extra baskast is aangesloten, kan het wel nodig zijn om de bastonen wat naar beneden te dringen. Op die manier krijg je mooi gedefinieerde bassen die niet dreunen. Heb je geen plek om een soundbar te zetten? Geen zorgen: de T6 heeft drie verschillende standen, waarvan ééntje voor onder de zetel. Aansluiten is bovendien een fluitje van een cent en kan zonder extra apparatuur.

Conclusie

Ben je nog steeds op zoek naar een goede soundbar die niet overgroot of zwart is? Dan is de Cinebar One van Teufel een aanrader en al helemaal als je de extra T6-subwoofer erbij bestelt. De Cinebar One+ zorgt voor een puike geluidservaring, zonder dat je het volume helemaal naar boven hoeft te schroeven. Waar de meeste soundbars pas bij een hoog volume helemaal tot hun recht komen, is dat voor de Cinebar One net niet het geval: ook op laag volume voelt het geluid dichtbij en enorm kwalitatief. Zodra het volume echt omhoog moet, heeft de soundbar het moeilijk om op te boksen tegen veel grotere en duurdere modellen. Die zijn echter dikwijls te groot of te sterk: Teufel maakte voor de Cinebar One+ dan ook de juiste keuzes om het apparaat geschikt te maken voor kleinere woonkamers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business