galaxy unpacked
Image Credit: Samsung (via NotebookCheck.net)

Over enkele weken organiseert Samsung een nieuw Galaxy Unpacked-evenement. Deze producten zullen wellicht aangekondigd worden.

Advertentie

De volgende editie van Samsung Galaxy Unpacked staat gepland op 11 augustus. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant is inmiddels al aan zijn vierde grote lanceringsevenement van 2021 toe. Het heeft er alle schijn van dat smartphones opnieuw in de spotlights zullen staan. Naar goede gewoonte is de geruchtenmolen weer op volle toeren aan het draaien en weten we eigenlijk al met 95% zekerheid wat Samsung tijdens het evenement zal aankondigen. In deze blogpost licht Tae Moon Roh, hoofd van de smartphoneafdeling, zelf ook een tipje van de sluier. We zetten alle bevestigde en niet-bevestigde geruchten over Galaxy Unpacked op een rijtje.

Wat gaat Samsung aankondigen tijdens Galaxy Unpacked?

Z Fold 3 en Z Flip 3

Samsung had nog geen vouwbare smartphones aangekondigd, dus dat Galaxy Unpacked rond de nieuwe generatie foldables zou draaien stond in de sterren geschreven. Z Fold 3 en Z Flip 3 moeten de blikvangers van de avond worden. Samsung is inmiddels al aan de derde generatie toe van haar vouwbare smartphonereeksen. Toch is het nog zoeken naar het optimale design van een vouwbare smartphone. Driemaal is scheepsrecht, zegt men altijd. Daar lijkt Roh ook van overtuigd. Volgens hem zal deze derde generatie de meest duurzame ooit zijn. De Z Fold 3 en Z Flip 3 zullen gemaakt zijn uit steviger materiaal zonder hun buigzaamheid te verliezen. Zo moet het vouwbare scherm in staat zijn langer mee te gaan. Ze krijgen volgens geruchten ook een IPX8-waterbestendigheidsrating.

Roh kaart in zijn blog ook een nieuwe samenwerking met Google en Microsoft aan om multitasken op vouwbare smartphones beter te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk zal gaan, moet tijdens Galaxy Unpacked duidelijker worden.

Vouwbare S Pen

We kenden de S Pen vooral van de Galaxy Note-reeks, maar in 2021 debuteerde de S Pen ook op de S21. Het heeft er alle schijn van dat Samsung nu ook een pen heeft ontworpen om met haar vouwbare smartphones te gebruiken. Afbeeldingen die 91Mobiles gisteren lekte, tonen dat de hoes van de Z Fold 3 plaats voorziet om de S Pen op te bergen. Of de S Pen dan ook exclusief voor de Z Fold 3 is, zal nog moeten blijken.

Z Fold 3
Z Fold 3 met S Pen. Image Credit: 91Mobiles

Galaxy Watch met Wear

Ook dit gerucht doet al even de ronde. Google onthulde tijdens hun I/O-evenement een nieuw besturingssysteem voor smartwatches, Wear. Samsung werd toen genoemd als partner. Tijdens MWC deed Samsung wat meer details uit de doeken. Sindsdien is het wachten op de eerste Samsung smartwatch met Wear. Die zal er gegarandeerd aankomen tijdens Galaxy Unpacked. De Galaxy Watch 4 heeft verder een opvallend traditioneel design.

Tenslotte hebben we nog de Galaxy Buds 2 in de aanbieding. Over de nieuwe oortjes zijn nog niet heel veel details bekend. Ze lijken qua uiterlijk een beetje op de Pixel Buds van Google en zouden geen ruisonderdrukking maar wel ruisvermindering krijgen.

Geen Galaxy Note meer

Er zal ook één opvallende afwezige te zijn: de Galaxy Note. Vorig jaar was de Note 20 nog de grote ster tijdens het zomerevenement, maar het tweede vlaggenschip van Samsung lijkt geen opvolger meer te krijgen. Tijdens een investeerdersmeeting in maart liet Samsung al weten dat het wilde afstappen van elk jaar twee grote vlaggenschepen te lanceren. De Note-reeks moet plaats ruimen om de S-reeks nog meer op het hoogste podium te zetten. Ook een goedkopere ‘Fan Edition’ van de S21 krijgen we wellicht nog niet te zien.


Gerelateerde artikelen

Vouwen of rollen: hoe ziet de smartphone van de toekomst eruit?

Smartphonedesigns worden steeds inventiever. Welk concept heeft het meeste kans op slagen en zitten we daar als consument eigenlijk wel op te wachten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here